Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 06. 01. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Bódi Barbara

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Református istentisztelet

11:00 – Érdekes emberek: Érdekes; de mitől? Úgy gondolom, többekben felvetődik a kérdés: mitől érdekes egy ember? A múltjától, az eredményeitől, a karakterétől? Erre lehet, hogy az alábbi riport sem fog választ adni, de néhány nagyon emberi kérdésre egészen biztosan. Mai adásunkban Selmeczi Tibort ismerhetik meg, aki nem kevesebbet állít, mint hogy az élet lehet... boldog! Elhiszik neki? Hallgassanak bennünket és kiderül: igaza van! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: A túra guru - Mester Sándor életútja

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Fauda (Káosz) izraeli filmsorozat. A valósághű, világszerte sikert aratott Fauda izraeli titkosügynökökről szól, akik az arabok közé beépülve (a mista’arvim az arab Muszta’arabi szóból ered, jelentése “azok, akik az arabok közt élnek”) próbálják elkapni a hírhedt (fiktív) terroristákat. A sorozatban szereplő terrorelhárító ügynökök folyamatos félelemben élnek, tudván, hogy bármelyik pillanatban lebukhatnak. A sorozat korábbi két évadáról itt írtunk. A harmadik évad legfőbb színtere Gáza városa, és annak övezete. A Fauda készítői, Lior Raz, aki egyben a főszereplő Doron karakterét is játsza, és a Times of Israel arab ügyekkel foglalkozó tudósítója, Avi Issacharoff, az Izraeli Védelmi Erőkben szerzett tapasztalataikból merítettek a történetekhez. Az első évadot 2015-ben mutatták be Izraelben. A Fauda harmadik évada április 16-ától látható a Netflixen.

14:00 – A tudomány mai állása: Újra kell gondolni a Hold kialakulásának folyamatát. A növények is stresszelnek, reagálnak, ha káros hatás éri őket. A jövőben meg lehet védeni a repülőgépeket a villámcsapásoktól. Vezeték nélkül, menet közben lehet majd tölteni az elektromos autókat. Minden korábbinál valósághűbb lehet a virtuális valóság. Mesterséges intelligencia vezérelte eszköz merült le a Föld legmélyebb pontjára. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje

19:15 - Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Alice Miller gondolatai a nevelésről, ismétlés 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A fehér folt