Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 26. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berkecz Franciska SSS 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel – Arany-Michels Tímea - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Fauda (Káosz) izraeli filmsorozat. A valósághű, világszerte sikert aratott Fauda izraeli titkosügynökökről szól, akik az arabok közé beépülve (a mista’arvim az arab Muszta’arabi szóból ered, jelentése “azok, akik az arabok közt élnek”) próbálják elkapni a hírhedt (fiktív) terroristákat. A sorozatban szereplő terrorelhárító ügynökök folyamatos félelemben élnek, tudván, hogy bármelyik pillanatban lebukhatnak. A sorozat korábbi két évadáról itt írtunk. A harmadik évad legfőbb színtere Gáza városa, és annak övezete. A Fauda készítői, Lior Raz, aki egyben a főszereplő Doron karakterét is játsza, és a Times of Israel arab ügyekkel foglalkozó tudósítója, Avi Issacharoff, az Izraeli Védelmi Erőkben szerzett tapasztalataikból merítettek a történetekhez. Az első évadot 2015-ben mutatták be Izraelben. A Fauda harmadik évada április 16-ától látható a Netflixen. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Motorozás, férfi hiányszakmák

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító: Szenvedélyesen szeretem a szakmámat - Kammerer Judit gyógytornász mesél. Senki nem gondolná, hogy a törékenynek látszó, bájos mosolyú Judit, milyen kemény gyakorlatokat tud előírni, egy-egy megtalált és bekötött izomcsomó feloldására. Fájdalmasat, de garantáltan könnyebbséget hozót! Több évtizedes életet keserítő mozgásszervi bajokat lehet megszüntetni gyógytornászok segítségével - vallja és műveli ezt a halasi születésű, volt sziládys Kammerer Judit közel hét éves szakmai tapasztalattal a háta mögött. Budapesten az ORFI-ban kezdtem, sok területen képeztem és képzem magam a  mai napig. Budapest után, ma a helyi kórházban dolgozom, illetve az UKSC sport gyógytornásza lettem. Szenvedélyesen szeretem amit csinálok, csak így lehet bírni, mert nem ritkán reggeltől este 9-ig tart a napom - meséli. Olyan ez, mint egy rejtvény! Hol van a baj, kitalálni, sokszor egy folyamat eredménye. Türelem kell hozzá és együttműködés a páciensekkel. De ha a gyakorlatokat szorgalmasan végzik az emberek, a megfelelő idő teltével mondhatni csodák történnek! Feltétlen tartsanak velünk riportunkba! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Újra kell gondolni a Hold kialakulásának folyamatát. A növények is stresszelnek, reagálnak, ha káros hatás éri őket. A jövőben meg lehet védeni a repülőgépeket a villámcsapásoktól. Vezeték nélkül, menet közben lehet majd tölteni az elektromos autókat. Minden korábbinál valósághűbb lehet a virtuális valóság. Mesterséges intelligencia vezérelte eszköz merült le a Föld legmélyebb pontjára.

19:00  - Szép Álmokat: Farkas Jánosné: Fehérke

19:15 - Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel –– Arany-Michels Tímea – Református és Lélekműhely: A nem hiteles kommunikáció okai, mélyebb értelmezése, a Satir- modell alapján 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája