Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 22. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Balogh Kálmán 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Vonal felett! - beszélgetés Juhászné Kleczli Katalinnal, az úszóklasszis Juhász-nővérek édesanyjával. 14 éve háttérben, édesanyaként osztozva sikerben, bánatban, a hullámok tetején és a medence alján. Mekkora része van egy szülőnek az aranyéremben, a csalódott könnyekben, a motivációban? Észérvek és érzelmek az élsportban. Egy 70 perces, másfél évig forgatott film megmutatja, hogy hogyan telnek a Juhász család hétköznapjai. Vonal felett - szó szerint és szimbolikusan egy halasi sportos család életéről. Múlt, jelen, jövő az édesanya tolmácsolásában. Magazinunk vendége kendőzetlenül mesél a mindennapok kisebb-nagyobb csatáiról, lelki tusáiról, a mosolyok erejéről és a hit békéjéről. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Első alkalommal észleltek a Tejútrendszerből származó gyors rádiókitörést. Bolygószületést figyeltek meg a csillagászok. Rengeteg hidrotermális kürtőt fedeztek fel a Csendes-óceán mélyén. Világító növényeket alkotott egy nemzetközi kutatócsoport. Kémrobot segítségével figyelték meg a hegyi gorillákat. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Szily Nóra

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Pünkösd - Mongyi Mariannával, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével beszélgetünk, aki régi pünkösdi szokásokról, hagyományokról oszt meg velünk néhány gondolatot. A hagyományos ételek mellett megoszt velünk néhány új receptet, melyet akár a szabadban is elkészíthetünk, és természetesen nem hiányozhat néhány sütemény sem. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Tóth Barnabással és Barta Nikivel beszélgetünk, a Tekó végzőseivel. Sok előnnyel és egyszerre nehézséggel jár az online tanulás a diákoknak, különösen a végzősök számára. Erről faggattuk a tekós Nikit és Barnabást. Az időbeosztás rugalmasabb lett, az önmotiváció viszont nehezebb vallják mindketten. Ugyanakkor sokkal több lehetőség nyílt az otthoni feladatokban felnőttként kivenni a részüket. S hogy mennyire jól segíti az otthoni komoly ténykedés a tanulást, jól látható abból, hogy mindketten díjat kaptak iskolai szereplésükért, sport és tanulmányi téren egyaránt:) Feltétlen tartsatok velünk a beszélgetésbe!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Farkas Jánosné: Fehérke - Elveszett

19:15 - Irodalom az éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hiteles kommunikáció főbb ismérvei 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája