Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 17. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bérczi László Bernát

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Hunyadiné Székely Márti hitoktató, énektanárnő életútja. Egész pontosan egyházi ének tanárnő! Márti a halasi református gyülekezet oszlopos tagja, már szülei is azok voltak a kezdetektől. Édesapja egyház megyei főgondnok, édesanyja a nőszövetség vezetője. Mióta csak visszaemlékszik a gyülekezet volt a második otthona, és így van ez ma is! Hogyan telt ez a kora gyermekkor, majd a gyülekezeti ifjúsági kör bulijai, a fiatal felnőtt évek? Izgalmasan és nyugalmasan egyszerre. Mesél a rengeteg kirándulásáról, a gyülekezeti közösségéről, mely közösség ma is szerves része az életének. A hitet nem lehet oktatni, - vallja - csak mesélni róla és megélni lehet a fiatalok között. A zene is végigkíséri életét, és a kóruséneklés. A Lorántffy kamarakórusba kamaszként lépett be és ma is aktív tagja. A Felsővárosi iskolában töltött tanítási évek alatt átvette az iskolai kórust, majd a Cantemus zenei fesztivál és verseny szervezését is. Márti élete és személyisége mutatja, milyen is a víz mellé ültetett fa, szépen virágzik, legyen bár szárazság, és nyugalmas, jöjjenek bármilyen viharok. No ilyen a hit. Feltétlen tartsanak velünk ebbe az életút riportba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: 87 éves korában meghalt Richard Wayne Penniman, ismertebb nevén Little Richard, a könnyűzene történetének egyik meghatározó alakja, a Long Tall Sally, a Tutti Frutti és a Good Golly Miss Molly című dalok előadója. A Klasszikusok órájában rá emlékezünk. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                    

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Satir terápiás alapelvei 2. - Satir-féle túlélési pozíciók 1. 3.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája