Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 11. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Beke Farkas Nándor 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Szabó Petra és Bognár Edmond végzős diákokkal beszélgetünk. A Szilády 12.D osztályának tanulóival készült riport érdekessége, hogy 9.-ben is beszélgettünk velük, a kezdetekkor, és íme most is. Természetesen szót ejtünk arról, hogyan élik meg ezt karanténos helyzetet, a ballagás és bankett hiányát. Az érettségire készülés izgalmai is szóba kerülnek és nyilván a helyzetben rejlő pozitívumokról is szót ejtünk. Nem mellesleg arról, mit is üzen ez a világjárvány az emberiségnek! Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Közösség, másként - a kiskunhalasi egyházak képviselőivel - Bödecs Pállal, Friebert Tiborral, Honti Irénnel és Hozdik Zsolttal- beszélgettünk. Közel két hónapja, hogy országszerte a vallási közösségek élete is megváltozott. Online istentiszteletek váltották fel az addig megszokott templomi liturgiát. A lelkipásztori látogatások helyébe a telefonos megkeresések és bátorító levelek kerültek. Most, hogy lazulni látszik a szorítás, talán ezek az események is visszatérnek a megszokott medrükbe. A kiskunhalasi egyházak képviselőit kérdeztük ezzel kapcsolatban! Köszönjük, hogy minket hallgatnak! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Megfelelési kényszer - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója -

14:00 – A tudomány mai állása: Szoros barátságokat kötnek a flamingók. Matuzsálemi korú kutyákat tanulmányoztak magyar tudósok. Önjáró robot töltheti a jövőben az elektromos autókat. Két újabb felfedezéssel is sikerült igazolni Einstein relativitáselméletét. Rájöttek a csillagászok az Oumuamua rejtélyére. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: James Herriot : A repülő állatorvos

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! Bödecs Pál - Reformátusés Lélekműhely: Virginia Satir: A Satir- modell 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája