Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 02. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló:Zichy Mihály, az Országos Széchenyi Könyvtár tudományos munkatársa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:Online oktatás a diák és a szülő szemével. Most igazán aktuális téma a digitalizáció. Az online oktatás bevezetése a veszélyhelyzet kihirdetésével vált hirtelen aktuálissá. Az online oktatás előnyeiről, hozadékáról, buktatóiról, hátrányairól beszélgetek Szabó-Kocsis Ádám 5. osztályos tanulóval és édesanyjával, Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval az eddig eltelt idő tapasztalatai alapján. (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Karanténfoci, avagy egyéni képzés a Szilády RFC-nél - beszélgetés Vincze Attila sportigazgatóval. Labdarúgás otthon, a kertben, az erkélyen és a sportpályán. Maszkvarrás és ebéd kihordás, mint önkéntes, közösségi feladat. Csányi Sándor újraválasztott MLSZ elnök mit tehet a magyar és a halasi fociért? Vincze Attila válaszait, gondolatait, terveit a Ziccerben hallhatják az érdeklődők!(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Felhőillat. Mára a repülés bárki számára elérhető. Könnyen "ki lehet fogni egy fapados" ajánlatot, és illa-berek, már el is fogyott alólunk a megszokott, biztonságosnak vélt talaj. Mégis, egy teljesen más érzés, amikor szinte minden komfort nélkül csak a repülést, mint élményt éli meg az ember. Ezt kaptam most Vári Gyulától, aki hajdan a légierő Mig-29-ét lovagolta, ma pedig a Magnus Zrt. főpilótája. Fogadják műsorunkat szeretettel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Kohout Dávid a föld túlsó oldaláról - egyenesen Új-Zélandról nyilatkozik. Új-Zélandon épp nyugszik a nap, mikor nálunk felkel. Kicsit nehéz volt így összehangolnunk a riport időpontját Dáviddal, aki immár négy éve él kinn feleségével Kaia-val ezen a csodálatos helyen. Élményeikről könyv is született 2018-ban, Úz a csodák csodája címmel. Ebben mesélnek arról a külső és belső utazásról, melyre az egyéves nászútjuk kapcsán indultak, s négy évre ragadtak ott. A beszélgetés során megismerjük egy kicsit Új-Zélandot, az ott lakókat, szokásaikat. Megtudjuk, hogy egy természetvédelmi park, elvonulási központjának szervezőinek hogyan is telnek a mindennapjai. No és hallani fogunk a belső utazásról is, amelyet nem könnyű megfogalmazni,  de azért megpróbáljuk. Feltétlen tartsanak velünk, ebbe a kihagyhatatlan riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A new yorki Metropolitan operaház 4 órás At-Home gálát közvetített április 24-én világhírű operaénekesek közreműködésével, akik otthonukból adtak elő egy-egy számot. A MET-en 23 órán át elérhető volt a nagyközönség számára is ez az előadás. Ebből nyújtok át Önöknek ma és további több alkalommal egy-egy csokrot, közben kérve, hogy maradjanak otthon!

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Beck Andrea: Akadályverseny 1.rész

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Spirituális/lelki megküzdési stratégiák 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni