Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 01. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Vető Anna, Nemadomfel Alapítvány Léleköntő program vezetője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Homolya Borbála egészségvédő tanácsai, tornája. Sokkal kevesebbet mozgunk mint kellene! Általában is, most a karanténos helyzetben különösen. Borbála sok tévétorna, és egészségügyi tapasztalatok után, néhány egyszerű ám hatásos módszert javasol mozgásra, kívül és belül egyaránt. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Halas hatalmas! - beszélgetés Bús József programszervezővel, piac telepvezetővel, a Magyarok Vására kitalálójával. Sajt, vaj, kovászolt kenyér - praktikák a kézműves termékek előállításáról. Közösségi programok, gyalogtúrák a Hazatalálás Baráti Kör szervezésében. Bús József közösségi szerepvállalásáról, az ősi magyar kultúra tiszteletéről, a teljesítménypróbák fontosságáról mesélt a Jóllét magazinban. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Az egyiptomi kék hozhat új eredményeket az orvosbiológiai kutatásokban. Kétoldalas napelemekkel hatékonyabb lehet az energiatermelés a mezőgazdaságban. Földi műholddal teszteli a műholdak új funkcióit az Európai Űrügynökség Hollandiában. A hangyák képesek tanulni a hibáikból és nem futnak bele kétszer ugyanabba a csapdába. Varázsszemüveg segítségével teszik könnyebbé az autista gyerekek mindennapjait. Nem annyira kifinomult a kutyák arcfeldolgozása, mint az embereké egy magyar kutatás szerint. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Szolgálnak és védenek. Rendőrségi híreinkben közúti balesetekről, szándékos (ugyanakkor érthetetlen) rongálásokról, lopásokról és azok felderítéséről beszélgetünk Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési előadójával. Egy felhívást is közzéteszünk, mely a fiatalabb korosztály felé szól... Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik műsorunkat!

14:00 – Babusgató: Online oktatás a diák és a szülő szemével. Most igazán aktuális téma a digitalizáció. Az online oktatás bevezetése a veszélyhelyzet kihirdetésével vált hirtelen aktuálissá. Az online oktatás előnyeiről, hozadékáról, buktatóiról, hátrányairól beszélgetek Szabó-Kocsis Ádám 5. osztályos tanulóval és édesanyjával, Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval az eddig eltelt idő tapasztalatai alapján.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Knáb Zsófi tapasztalatai a Corvinusról, Észt országról. Zsófi városunk szülötte korán önállósodott, hisz már 9.-ként egy győri középsuliba került, ráadásul lány koliba! Csodás élményei vannak ezekből az évekből, itt szerette meg igazán a matekot is, ami aztán a továbbtanulását is meghatározta. A Corvinusra kerülve, hamar, már 2. évesként Erasmus ösztöndíjra jelentkezett Észtországba. Vonzotta az északi népek világa, az példaértékű fejlődés, amin az észtek keresztül mentek az elmúlt évtizedekben! Az oktatás előretörése, a digitális ügyintézés a bürokrácia helyett, a fejlődés és szépség mindenütt tetten érthető ebben bájos kis országban. Tartsatok velünk a beszélgetésbe, hogy ragadjon ránk Zsófi tudatossága és pozitív életszemlélete! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Beck Andrea: Ki nyer ma 2. rész

19:15 - Irodalom az éterben: James Herriot : A repülő állatorvos

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Szabóné Kovács Teodóra – Református és Lélekműhely: Spirituális/lelki megküzdési stratégiák 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni