Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 25. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Húsvét után - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője a húsvét utáni méregtelenítésre hozott ötleteket. Nem elég a környezetünket, néha a testünket is méregteleníteni kell. Hogyan tegyük ezt? Mi készülhet a megmaradt tojásból és kalácsból? Erre is kapunk ötleteket! Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: 25 éves a Sportmagazin - a Halas Televízió azóta változatlan stábjával, Jáger Leventével, Kovács Ivánnal és Tóth Istvánnal jártuk végig ezt a negyed évszázadot. Az első adás 1995. április 4-én volt, azóta több, mint ezerszer láthatták a tévénézők a legfontosabb halasi sportesemények képes összefoglalóját. Utaztunk az időben, élményekről, megmásíthatatlan közvetítésekről, sportbarátságokról is beszélgettünk. Sajnos a vírus is közbeszólt és nem tudták élő műsorral a képernyőn ünnepelni a születésnapot, de a sportesemények újraindulásával biztosan sor kerül rá. 25 esztendő egészen egyedülálló a televíziózásban és mi ennek a hosszú utazásnak kedden esténként fél 8-kor továbbra is részesei lehetünk. Boldog születésnapot Sportmagazin! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Hogy micsoda?! Ha azt mondom: slam poetry, az nem sokat jelent a magamfajta, ötvenen túlinak. Az sem nagyon tiszta első hallásra, hogy ki is az a slammer. Persze, egy másik korosztálynak teljesen tiszta, érthető, vannak akik rajongásig szeretik mind  a műfajt, mind annak sztárjait. Ismerjék meg Varga Vencelt, aki az ELTE politológus hallgatója, közben pedig járja az ország iskoláit és népszerűsíti a slam poetryt. Az adásban elhangzik egy verse is; fogadják szeretettel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: 47 éve pedagógusként - Rozonics Péterné, Roza életútja. Közel fél évszázada van a pedagógusi pályán Roza, akinek sokan nem is ismerik az igazi keresztnevét, csak az ÁMK-ban töltött évek alatt kapott becenevét. Ma a Szilády matematika, informatika szakos tanára, 11.-es osztályfőnök, töretlen energiával, az új iránti nyitottsággal és fiatalos lelkesedéssel végzi feladatait.  Két év híján végig osztályfőnök is voltam, vagyok,  - meséli - nekem szükségem van erre a kötődés miatt. Kell, hogy tartozzanak hozzám gyerekek. Kevesen tudják, hogy ő is, párja is Dunaújvárosból, anno Sztálin városból származnak. Férjének, Petyának a Kunép kínálta munkalehetőség vonzotta őket városunkba. Ma már igazi tősgyökeres Halasiak, ismerik majd az egész várost. Kosaraznak, bicajoznak, a mozgás és elevenség részei mindennapjaiknak. Gyerekek mindent megoldunk, hallani gyakran Rozától, és valóban! Az élet minden örömén és viharán evvel a töretlen hittel és jót akarással ment és megy keresztül riportalanyunk! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Michael Jackson egyike azon kevés előadónak, akiket a Rock and Roll Hall of Fame két alkalommal is tagjai közé sorolt, és többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, többek között a „Minden idők legsikeresebb előadója” címmel. Tizenhárom Grammy-díjat kapott, tizenhárom alkalommal volt kislemeze listavezető az Amerikai Egyesült Államokban szólókarrierje alatt – többször, mint bármelyik másik férfi előadó a Billboard Hot 100 történetében –, és több mint 750 millió eladott lemezével méltán érdemelte ki a World Music Awards legtöbb felvételt eladó szólóelőadó díját. Róla szól több alkalommal is a Klasszikusok órája.

18:00- Halas anno: Egy elfeledett halasi akadémikus. Tájékoztatásügyi miniszter, Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, főszerkesztő, háborús hadirokkant, szabadelvű majd kisgazda politikus, aki Kiskunhalason született, de igen kevesen ismerik a nevét. Balla Antal (1886-1953) újságíró, történész városunkban látta meg a napvilágot. Róla beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Szalai Borbála: Bagolybánat

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A hitre jutás modellje 2. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz