Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 24. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kacsó András, Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány elnöke 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Pszichológus válaszol - Váradiné Vastag Györgyi a Jóllét magazinban. Hogyan lehet segíteni ebben a helyzetben diákot, pedagógust, szülőt? Mit tud segíteni a pszichológia ott, ahol az alapszükségletekre sem telik? Mit lehet tanácsolni azoknak, akik krízishelyzetbe kerültek? Válaszok, tanácsok a pszichológustól a Jóllét magazinban!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Érdekesség a mobilhasználóknak - Jön a Super SIM-kártya! Az ELTE Természettudományi Karának kutatói az eddigieknél több tízezerszer pontosabban mérték meg a vízmolekula színképvonalait. Az új módszer segíti a fizikai világ működésének megértését. Elkészült az emberi test fehérjéinek eddigi legnagyobb kapcsolati térképe. Madarak figyelmeztetik az orrszarvúakat az orvvadászok közeledésére ausztrál és amerikai kutatók megfigyelései szerint. Német tudósoknak sikerült először bizonyítaniuk, hogy az egerek "arca" érzelmeket fejez ki. Elektromos sugárút Londonban! Lámpaoszlopokról lehet tölteni a villanyautókat. Járkálhat az utcán az önvezető csomagszállító az Egyesült Államokban. Bonyolult agyműtét nyomait fedezték fel egy kora középkori görögországi leletegyüttesen amerikai tudósok. Egyesülő galaxisokat kaptak lencsevégre a kutatók.

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kótai Mihály

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Húsvét után - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője a húsvét utáni méregtelenítésre hozott ötleteket. Nem elég a környezetünket, néha a testünket is méregteleníteni kell. Hogyan tegyük ezt? Mi készülhet a megmaradt tojásból és kalácsból? Erre is kapunk ötleteket! Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Csamangó Bence, a Dékáni rendészeti tanulója mesél a digitális tanulásról. Bence 10.-es tanuló, és már kisgyermekkorától rendőr, vagy katona szeretne lenni. A családban többen is vannak ezen a pályán, és nagyon örülnek Bence választásának. Az online tanulást közel egy hét alatt szokta meg, s mint mondja, van előnye és hátránya is a dolognak. A szabad idejében futni szokott, lévén a foci most nem igazán ajánlott. Jobban kiveszi a részét a házimunkából, mint eddig, és több idő jut a családban a beszélgetésre. Nyilván a barátokkal lehet online játszani ebben a helyzetben is, de érdemes a mértéket nagyon figyelni. Tartsatok velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Szalai Borbála: Bagolybánat, 1.rész

19:15 - Irodalom az éterben: James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hitre jutás modellje 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz