Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 21. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Virágh József atya 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád -Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - A lövés utáni csend, német-francia filmdráma, 98 perc, 1999. A film Rita Vogt történetét meséli el, aki otthagyja vidéki életét, és a városba költözik. A vidám anarchia légkörében, a szerelem és igazságérzetének hatására úgy dönt, hogy beáll a terroristák közé. Amikor azonban rájön, hogy a Vörös Hadsereg Frakció elbukott,, átszökik az NDK-ba, a Föld Alatti Mozgalomba. A Stasi kreál neki egy "legendát" - azaz új nevet és új életrajzot kap - a többi viszont az ő dolga. Kezdetben egyszerű rolilányként él, eleinte magányosan, de hamarosan talál barátokat is. Egyik ifjú kolléganője nagyon szeretne nyugatra menni. Rita minden vágya pedig, hogy otthonra leljen. Egymásba szeretnek. Nem sokkal ezután Ritát felismerik. Egyik napról a másikra el kell tűnnie - és muszáj feladnia barátnőjét. Kap egy újabb "legendát", és új életet kezd egy másik városban. Újból szerelmes lesz. Talán még gyermeket is vár. Aztán hirtelen leomlik a Fal. A Rita legendája egy fiatal nő története - egy történet, mely csak Németországban eshetett meg. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Fischer Fanni gyermekgondozóként és cserkész dzsemborin Virginiában

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító: Csamangó Bence, a Dékáni rendészeti tanulója mesél a digitális tanulásról. Bence 10.-es tanuló, és már kisgyermekkorától rendőr, vagy katona szeretne lenni. A családban többen is vannak ezen a pályán, és nagyon örülnek Bence választásának. Az online tanulást közel egy hét alatt szokta meg, s mint mondja, van előnye és hátránya is a dolognak. A szabad idejében futni szokott, lévén a foci most nem igazán ajánlott. Jobban kiveszi a részét a házimunkából, mint eddig, és több idő jut a családban a beszélgetésre. Nyilván a barátokkal lehet online játszani ebben a helyzetben is, de érdemes a mértéket nagyon figyelni. Tartsatok velünk a beszélgetésbe!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Érdekesség a mobilhasználóknak - Jön a Super SIM-kártya! Az ELTE Természettudományi Karának kutatói az eddigieknél több tízezerszer pontosabban mérték meg a vízmolekula színképvonalait. Az új módszer segíti a fizikai világ működésének megértését. Elkészült az emberi test fehérjéinek eddigi legnagyobb kapcsolati térképe. Madarak figyelmeztetik az orrszarvúakat az orvvadászok közeledésére ausztrál és amerikai kutatók megfigyelései szerint. Német tudósoknak sikerült először bizonyítaniuk, hogy az egerek "arca" érzelmeket fejez ki. Elektromos sugárút Londonban! Lámpaoszlopokról lehet tölteni a villanyautókat. Járkálhat az utcán az önvezető csomagszállító az Egyesült Államokban. Bonyolult agyműtét nyomait fedezték fel egy kora középkori görögországi leletegyüttesen amerikai tudósok. Egyesülő galaxisokat kaptak lencsevégre a kutatók.

19:00  - Szép Álmokat: Janikovszky Éva: Égigérő ​fű

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés), Lélekműhely: A tapasztalati tanulás spirálja 2. - A hitre jutás modellje 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz