Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 17. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gégény István

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Csanádi Lajos: kertészkedjünk okosan tovább. Elmúlt adásunkban a gazdakör elnöke tanácsolt bennünket, bátran kertészkedjünk, legyen az akár kiskert, terasz vagy terasz nélküli balkonláda helyszínen. Tanácsa megfogant és az elmúlt napokban egy 3. emeleti lakásban lévő uborka problémát hívták orvosolni! Aktuális adásunkban a talaj előkészítésről, palántázásról van szó, illetve a gazolás mikéntjéről és fontosságáról. Feltétlen tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Természetjáró óvodapedagógus, gyógyúszó-oktató, a népművészet elkötelezettje - beszélgetés Varga Margittal. Három évtizeden át irányította városunk legnagyobb óvodáját, a Kuruc vitézek téri Bóbita Óvodát. Már akkor szívügyének tekintette a környezetvédelmet, amikor még nem volt divat. Gyógyúszó szakemberként több száz embernek adta át a víz szeretetét. Varga Margit élete, pályája valamennyiünk számára tanulságos. Érdemes meghallgatni gondolatait!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Magyar találmányok, amelyek megváltoztatták a világot. Rekordot döntött egy amerikai űrhajósnő, valamint egy alacsony, Föld körüli pályán keringő műhold. A kutyák megérzik, hogy ki nem megbízható ember. Nem gyógyítja, hanem táplálja a rákos daganatot a citrom. A mesterséges intelligencia pontosabban szűri a mellrákot, mint egy orvos. Sok betegség elkerülhető megfelelő kézmosással. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Bangó Margit

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Élet a járvány idején vagy Hogyan alkalmazkodjunk a megváltozott körülményekhez? A Babusgató vendége Barnáné Szabó Mikor Márta a Százszorszép óvodák vezetője. Márti mesél arról, hogyan alkalmazkodott vezetőként, édesanyaként és nagymamaként a kialakult helyzethez és hasznos gondolatokkal, ötletekkel szolgál segítségül, ebben a nehéz időkben. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Rajky Roland a Dékáni rendészeti hallgatója mesél az online tanulásról. A Dékáni 10.-es tanulója egyszerre látja előnyét és hátrányait is a helyzetnek. Hiányoznak a diáktársak és a tanárok, nehezebb személyes magyarázat nélkül elsajátítani az anyagot bevallása szerint. Ugyanakkor nagyon hamar és ügyesen megtalálták diákok és tanárok azokat az utakat, amiken keresztül feladatot lehet ki és beadni, illetve videó beszélgetésben találkozni diákokkal, tanárokkal. A szabadidejében a street workout sportot űzi már régóta, ami ebben az otthon maradós helyzetben is kiválóan működik. Tartsatok velünk a riportba! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Janikovszky Éva: Égigérő ​fű

19:15 - Irodalom az éterben: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Reformátusés Lélekműhely: Meghittség az Istenkapcsolatban 4. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió