Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 15. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fecske Orsolya, festőművész, a Szociális Testvérek Társaságának tagja 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Halasi Kaleidoszkóp: Ünnep után. Az élet folytatódik abban a lelassult, megváltozott formában, amit már több hete próbálunk megszokni. Igaz, sokakban van lázadás is, de a többségünkben egyfajta csendes várakozás és reménykedés a meghatározó. Kuris István László alpolgármester úr szavaiból is kicsendül, hogy miközben igyekszik a város vezetése koordinálni a lakosság mindennapjait, ők is készülnek a "régi rend" helyreállására. Köszönjük mindazok helytállását, akik ebben a nehéz helyzetben is töretlenül végzik munkájukat! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Jóga, relaxáció, stresszoldás - beszélgetés Szabó Mária Judit tanárnővel, jógaoktatóval. Mit tehetünk otthon, hogy jobban érezzük magunkat? Ellazulás, pihenés, nyugalmi állapot. Egyszerű praktikák, logikus gyakorlatok. Tanácsok valamennyi korosztály számára!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Mahó Andrea a Sztárportréban! Rengetegszer férjhez mentem... „Nagyon sok darabban a szerelmi drámákat éltem meg, hiszen a naivák a szerelmet hordozzák. Egyszer nekiálltam megszámolni, hogy hány darabban vettek már el engem a színpadon, és nyolc-kilencet számoltam. Ezek csak a darabok, amelyeket nagyon sokszor játszottunk, úgyhogy én rengetegszer férjhez mentem, nagyon sokszor volt rajtam menyasszonyi ruha - azt hiszem, hogy már lassan az összes fazont kipróbáltam. Ésszel legyünk őrültek! Azt hiszem, hogy a korral talán azt tanulja meg az ember, hogy ne legyen annyira őrült. Ésszel legyünk őrültek! Ezt hozza talán a kor, hogy már tudjuk: a rózsaszín köd egyszer csak fel fog szállni. Mindannyian formálódunk az életben, és ott szokott lenni konfliktus, amikor nem egyformán fejlődik a két ember, akik egy párt alkotnak. Azt lehet csinálni, hogy tudatosan megpróbálunk felzárkózni a másikhoz, vagy ha a másik van lemaradva, akkor tudatosan megpróbáljuk magunkhoz húzni, vagy segíteni neki a fejlődésben. Persze határokon belül, ameddig a másik ezt engedi, mert erőszakoskodni sohasem szabad, hiszen mindenkinek saját magának kell eljutni bizonyos fejlődési szintekre. Nem lehet a másikat rákényszeríteni arra, hogy fejlődjön, hogyha egyszer nem akar.

Jól kell választani: Itt vissza tudunk kanyarodni a rózsaszín ködhöz - amikor az ember se nem lát, se nem hall. Amikor már az ember eljut érettségben egy bizonyos szintre, akkor valahogy kizárja ezt, vagy megpróbálja kizárni, és mögé néz a dolgoknak. Meg kell vizsgálni, hogy valójában milyen ember az, aki iránt én úgy érzem, hogy szerelmet tudnék érezni.  (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Nem "menetrend szerint". Nincs jobb annál, mint amikor az útitervétől elkanyarodva váratlan öröm éri az embert. Lehet, ezt gondolta Bata Viola is, aki egy sikeres érettségivel és egy eredményes ELTE-felvételivel a zsebében, mégis inkább nekivágott a nagyvilágnak, meg sem állva Londonig. Nem volt könnyű az az időszak, amit egy ottani családnál töltött, mégis élményekkel megrakodva, sok-sok tapasztalattal gazdagodva, és az életcélok tisztázásának birtokában érkezett haza. Élményeinek egy kis részletét osztja most meg a hallgatókkal; fogadják szeretettel!

19:00 – Szép Álmokat: Janikovszky Éva: Égigérő ​fű

19:15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely –Meghittség az Istenkapcsolatban 4. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió