Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 14. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dunai Tamás, színművész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel –Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Maxim Leo: Volt ​egyszer egy NDK - Egy keletnémet család története. Leóék családjában sokat vitatkoztak. De csak ritkán személyes okokból, többnyire inkább politikáról, társadalomról, az ügyről. A zsidó Gerhard nagypapa a francia ellenállás harcosa, kém és újságíró, a hatalom vonalas képviselője. Kedvenc leánygyermeke, Anne hozzámegy a művész Wolfhoz, aki zöldre festett hajjal mászkál, és bűnbandának titulálja az NDK államot. Anne, aki tizenhét évesen lép be a pártba, úgy próbálja szeretni rebellis férjét, hogy azért ne árulja el sztálinista apját sem. A gyerek Maxim belenő az egyre jobban kiéleződő konfliktusokba. Maga előtt látja ordibáló apját, titokban a konyhában sírdogáló anyját és számára idegenné váló nagyapját. Tizennyolc évvel a berlini fal leomlása után Maxim Leo gondolatban visszatér az NDK-ba, hogy megrendítően bölcsen megírja, miként és miért bukott meg az antifasiszta atyák által alapított állam.(forrás:moly.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Mahó Andrea a Sztárportréban! Rengetegszer férjhez mentem... „Nagyon sok darabban a szerelmi drámákat éltem meg, hiszen a naivák a szerelmet hordozzák. Egyszer nekiálltam megszámolni, hogy hány darabban vettek már el engem a színpadon, és nyolc-kilencet számoltam. Ezek csak a darabok, amelyeket nagyon sokszor játszottunk, úgyhogy én rengetegszer férjhez mentem, nagyon sokszor volt rajtam menyasszonyi ruha - azt hiszem, hogy már lassan az összes fazont kipróbáltam.

Ésszel legyünk őrültek! Azt hiszem, hogy a korral talán azt tanulja meg az ember, hogy ne legyen annyira őrült. Ésszel legyünk őrültek! Ezt hozza talán a kor, hogy már tudjuk: a rózsaszín köd egyszer csak fel fog szállni. Mindannyian formálódunk az életben, és ott szokott lenni konfliktus, amikor nem egyformán fejlődik a két ember, akik egy párt alkotnak. Azt lehet csinálni, hogy tudatosan megpróbálunk felzárkózni a másikhoz, vagy ha a másik van lemaradva, akkor tudatosan megpróbáljuk magunkhoz húzni, vagy segíteni neki a fejlődésben. Persze határokon belül, ameddig a másik ezt engedi, mert erőszakoskodni sohasem szabad, hiszen mindenkinek saját magának kell eljutni bizonyos fejlődési szintekre. Nem lehet a másikat rákényszeríteni arra, hogy fejlődjön, hogyha egyszer nem akar.

Jól kell választani: Itt vissza tudunk kanyarodni a rózsaszín ködhöz - amikor az ember se nem lát, se nem hall. Amikor már az ember eljut érettségben egy bizonyos szintre, akkor valahogy kizárja ezt, vagy megpróbálja kizárni, és mögé néz a dolgoknak. Meg kell vizsgálni, hogy valójában milyen ember az, aki iránt én úgy érzem, hogy szerelmet tudnék érezni.

Új ködök mással? Nagyon sok embernél előfordul ez, de én azt vallom, hogy mérlegelni kell ilyenkor, hiszen az ember, ha már eljut egy bizonyos korba, és ha jól mennek a dolgok, akkor már nemcsak magáért felel, hanem másokért is felel. Hozni kell ilyenkor egy meglehetősen bölcs döntést, és ehhez érzelmileg is hozzá tud idomulni az ember.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Gyarmati Lilla - Humánerőforrás menedzser útja

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Magyar találmányok, amelyek megváltoztatták a világot. Rekordot döntött egy amerikai űrhajósnő, valamint egy alacsony, Föld körüli pályán keringő műhold. A kutyák megérzik, hogy ki nem megbízható ember. Nem gyógyítja, hanem táplálja a rákos daganatot a citrom. A mesterséges intelligencia pontosabban szűri a mellrákot, mint egy orvos. Sok betegség elkerülhető megfelelő kézmosással. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Frédi és Béni a két kőkorszaki szaki

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra – Református ésLélekműhely: Meghittség az Istenkapcsolatban 3. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió