Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 13. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: dr. Toldy Schedel Emil, Szent Ferenc kórház főigazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Rideg Sándor - Indul a Bakterház

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Református istentisztelet

11:00 – Érdekes Emberek: Emberséges lelkipásztorkodás. Rolf Zerfass német teológus adta egyik könyvének ezt a címet, de nyugodt szívvel állítom, hogy teljesen igaz mai beszélgetőtársam, Schindler Mátyás plébános atya személyére is. A bajai Barátok templomában szolgál, mellette a szegedi egyetemen is tanít. Sokrétű, vidám, másokért élő ember. Elhívásáról, munkájáról is beszélgettünk, de a legfontosabb témánk a mostani helyzetben való bölcs, meggondolt életről szól! Köszönjük, ha minket hallgatnak! (ismétlés)

12:00- Önindító: Online tanulásról, otthon maradásról - Paprika Dorina sziládys diák mesél. Igyekszünk minél több fiatal véleményét és tapasztalatait megosztani veletek. Természetesen a témánk az online tanulás, és ez a járvány megelőzési helyzet. Dorina különösen közösséget és társaságot kedvelő diák, aki bevallása szerint emiatt is nehezen viseli ezt a helyzetet, a társak, barátok hiányát. Természeten ott az online beszélgetés velük, de mint mondja,az nem ugyanaz! A digitális tanulásnak úgy véli vannak előnyei, hátrányai egyaránt. Az előírásokat otthon betartják, így a család sokkal több időt tölt együtt, mint azelőtt, s mint mondja ez jó! Az adatokat figyeli, nagyon pozitív és reméli minél hamarabb véget ér ez az időszak! Tartsatok velünk a beszélgetésbe!(ismétlés)

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Maxim Leo: Volt ​egyszer egy NDK - Egy keletnémet család története. Leóék családjában sokat vitatkoztak. De csak ritkán személyes okokból, többnyire inkább politikáról, társadalomról, az ügyről. A zsidó Gerhard nagypapa a francia ellenállás harcosa, kém és újságíró, a hatalom vonalas képviselője. Kedvenc leánygyermeke, Anne hozzámegy a művész Wolfhoz, aki zöldre festett hajjal mászkál, és bűnbandának titulálja az NDK államot. Anne, aki tizenhét évesen lép be a pártba, úgy próbálja szeretni rebellis férjét, hogy azért ne árulja el sztálinista apját sem. A gyerek Maxim belenő az egyre jobban kiéleződő konfliktusokba. Maga előtt látja ordibáló apját, titokban a konyhában sírdogáló anyját és számára idegenné váló nagyapját. Tizennyolc évvel a berlini fal leomlása után Maxim Leo gondolatban visszatér az NDK-ba, hogy megrendítően bölcsen megírja, miként és miért bukott meg az antifasiszta atyák által alapított állam.(forrás:moly.hu)

14:00 – A tudomány mai állása: Feltérképezték a világ egyik legnépszerűbb kutyafajtájának, a németjuhásznak a teljes genomját. Hatalmas napviharokat tanulmányozó missziót indít a NASA! A rák több mint 50 típusát mutathatja ki egy egyszerű vérvizsgálat, gyakran az első jelek vagy tünetek megjelenése előtt. Mérsékelt égövi esőerdő maradványaira, tűlevelűek és páfrányok nyomaira bukkantak az Antarktisz nyugati részén az óceánfenék alatt 30 méterrel. Hőhullám volt az Antarktiszon. Az idei volt a legmelegebb tél Európában. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportré heti vendége Mihályi Győző színész, szinkronhang, rendező.  (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Frédi és Béni a két kőkorszaki szaki

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Reformátusés Lélekműhely: Meghittség az Istenkapcsolatban 3. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió