Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 10. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Paulovics László, grafikus

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Rideg Sándor - Indul a Bakterház

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Molnár Nándor, a Dékáni igazgatója az online oktatás működéséről nyilatkozik. Nagy elismerés a pedagógusoknak, akik egyik-napról a másikra online oktatásra álltak át országszerte. Mindez Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár elismerő nyilatkozatából is kiderül. Hogy mindez hogyan valósult meg a Dékániban, erről mesél Molnár Nándor igazgató. Meglepett a bejelentés - mondja - bár néhány napja már sejteni lehetett a bejelentést, hisz a környező országokban már ezt meglépték. Összeírtuk, kinek nincs megfelelő digitális eszköze, akiknek kellett, nem sok tanulónak, adott az iskola kölcsön. Az első héten a Kréta elektronikus naplón keresztül adtunk leckét, feladatot. De ez nem volt az igazi, így második héten áttértünk a Classromm oktatási keretrendszerre - meséli. A tanárok nagy erőbedobással vágtak bele a képzéseikbe, az új rendszer kialakításába. A diákok, nagy része pedig úgy tűnik rendkívül otthonosan mozog a digitális tanulási térben. Persze csiszolódik és alakul a rendszer, miből mennyi leckét adjunk, hogy kérjük számon, de a fő csapásirány már megvan és működik. Nyilván hatalmas munka, mind a vezetőség, mind a tanárok-diákok részéről, de ez a helyzet most ezt kívánja. Valószínű a normál oktatáshoz visszatérve, ezen sok fejlesztés és új technológia egy része biztosan meg fog maradni, ez feltétlen pozitívuma ennek a nehéz helyzetnek - vallja az intézményvezető! Tartsanak velünk a riportba! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Jóga, relaxáció, stresszoldás - beszélgetés Szabó Mária Judit tanárnővel, jógaoktatóval. Mit tehetünk otthon, hogy jobban érezzük magunkat? Ellazulás, pihenés, nyugalmi állapot. Egyszerű praktikák, logikus gyakorlatok. Tanácsok valamennyi korosztály számára!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Feltérképezték a világ egyik legnépszerűbb kutyafajtájának, a németjuhásznak a teljes genomját. Hatalmas napviharokat tanulmányozó missziót indít a NASA! A rák több mint 50 típusát mutathatja ki egy egyszerű vérvizsgálat, gyakran az első jelek vagy tünetek megjelenése előtt. Mérsékelt égövi esőerdő maradványaira, tűlevelűek és páfrányok nyomaira bukkantak az Antarktisz nyugati részén az óceánfenék alatt 30 méterrel. Hőhullám volt az Antarktiszon. Az idei volt a legmelegebb tél Európában. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Csongrádi Kata

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Húsvéti díszítés, játék, étel és ital ötletek - Mongyi Mariann mesél. Riportalanyunk óvónőként dolgozik, most otthonról segítve a szülőket a gyerekekkel való foglalkozásban. Ebben a maradj otthon helyzetben is fontos megünnepelni a húsvétot, nyilván egy kicsit másképp, mint szoktuk. Ehhez ad nagyszerű és egyszerűen megvalósítható ötleteket Mariann! Fontos, hogy a most kötelező lelassulást az elcsendesedésre, a családdal való együtt munkálkodásra használjuk fel. A díszítéstől, játékon át a répatortáig nagyszerű ötleteket kaphatnak az ajánlóból. S itt az idő a házilag készült húsvéti kalács készítésre is, melynek segítő videóját itt megtalálhatják! Tartsanak velünk a riportba!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Református istentisztelet

19:00  - Szép Álmokat: Frédi és Béni a két kőkorszaki szaki

19:15 - Irodalom az éterben: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Meghittség az Istenkapcsolatban 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az ellopott futár