Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 06. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Kozma Orsi, énekesnő

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Kubas Panna sziládys diák mesél az online tanulásról. Panna 9.c-s tanulója a gimnáziumnak, két hete online tanul, hasonlóan minden diákhoz. A járványügyi helyzet által indokolttá vált helyzet, a hirtelen teljesen digitálissá vált oktatás rengeteg izgalmat és jó dolgot is hozott magával. Mindenki maradjon otthon jegyében, bevallja őszintén, hogy hiányoznak az iskolatársak, barátok, tanárok. Ugyanakkor mindez megvalósul az online térben, és számos előnye is van ennek a helyzetnek! Jobban be tudom osztani az időmet, kipihentebb vagyok, a családommal végre valóban együtt vagyunk és sokat beszélgetünk. Tegnap például anyuval hatalmasat bicajoztunk! Tartsatok velünk, és engedjétek, hogy Panna pozitív hozzáállása ránk ragadjon:) (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Kitüntetés, éremkülönlegességek, numizmatika felsőfokon, Rácz-Fodor Mihállyal és Nagy-Tóth Dezsővel beszélgettünk. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Kiskunhalasi Csoportja több, mint 50 éve jött létre. Alapítója és elnöke Rácz-Fodor Mihály, aki irigylésre méltó kitartásával, odaadásával olyan alapot teremtett az éremgyűjtésben, ami az országban is egyedülálló. Munkásságát Budapesten kitüntessél díjazták. Nagy-Tóth Dezső a kiskunhalasi csoport titkára a római kori pénzek szerelmese, olyan egyedülálló érméket mutat be, ami a laikusokat is gyűjtővé teszi. Mihály nemcsak az éremgyűjtésben, hanem Kiskunhalas történelmében és kulturális életében is jelen van és volt, a beszélgetésből izgalmas részletek derülnek ki. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: A Rumba Gitana együttes Kék című lemezéről mesél Hegedűs Zoltán és Hegedűs Ákos

13:00 – Vedd és olvasd: Parkland/Félelmetes nap amerikai filmdráma, 92 perc, 2013. 1963. november 22. Ezen a napon gyilkolják meg az Egyesült Államok elnökét, John F. Kennedyt. És ez az a nap, amikor néhány átlagemberrel rendkívüli dolgok történnek. A Parkland kórház fiatal orvosai és nővérei. A titkosszolgálat. Az eseményeket véletlenül megörökítő filmes. Lee Harvey Oswald bátyja. Az elnök testőrei. Nekik köszönhetően a történelem egyik legalaposabban kutatott, lélegzetelállító, véres és megrázó története új szemszögből tárul a néző elé.

14:00 – A tudomány mai állása: Tíz innováció, ami megteremtette a modern autót. Érkezik az elmúlt tizenhárom év legfényesebb üstököse. Felfedeztek egy új holdat a Föld körül. A vadon élő emlősök nőstényei tovább élnek, mint a hímek. Érdekes pszichológiai kísérletek, amelyek bizonyítják, hogy mennyire könnyű befolyásolni az embereket. Szuperidős sejteket programoztak át őssejtekké. Személyzet nélküli, mesterséges Intelligenciát alkalmazó kisbolt nyílt Japánban. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Sári Évi énekes-színész! "Az utóbbi időben inkább karakterszerepek találnak meg. Most már viccesnek kell lenni, szórakoztatni kell... Anya szerepben: A Sztárcsinálók című darabban egy huszonéves fiú anyukáját játszom. Amikor először szembesültem ezzel, az egy kicsit fura volt. Számolgattam is az éveket, hogy valójában tényleg lehetne a gyermekem Cseh Dávid, aki játssza a szerepet. Nagyon sok olyan lányt ismerek a környezetemben, akiknek a fejében már egészen fiatal koruktól kezdve ott volt, hogy hány gyermekük lesz, és tudták, hogy ez biztosan így lesz. Természetesen kezelték ezt a dolgot, és látták maguk előtt a képet. Ha magamra gondolok, nincs ilyen konkrét képem. Közben teltek az évek: Imádom amúgy a gyerekeket. Megtalálom velük a közös hangot, és van a környezetemben sok kisgyermek. Bennem valahogy mindig az volt, hogy majd egyszer biztos lesz nekem is, de közben teltek az évek. A magánéletem úgy alakult, hogy akivel lehetett volna, akkor még azt éreztem, hogy még nem." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Frédi és Béni a két kőkorszaki szaki

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 8. - Meghittség az Istenkapcsolatban 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában