Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 25. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beke Csilla, tanár, mentálhigiénés szakember, biblio-és pszichodráma vezető 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk –Halasi kaleidoszkóp: Halasi hírek. Az élet nem állt meg, csak megváltozott. Ez a lényege annak, amit Kuris István László alpolgármester úr összefoglalójából megértettem. Ami mindenkiben nagy kérdés volt: a piac "sorsa" és a közétkeztetés megoldása. Nos, úgy tűnik, mindkettőre született jó megoldás! Jó látni azt, hogy jelen körülmények sokakban azt a gondolatot formálták ki, hogy amivel tudnak, segítenek. Nagy szükség van most az ilyen hozzáállásra, és meg is van a lehetősége annak, hogy ebbe a munkába bekapcsolódjunk! Fogadják műsorunkat szeretettel! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Egy mindenkiért - mindenki egyért! - Amit a koronavírus megelőzésről tudni érdemes - Dr. Kmeth Sándor orvos és természetgyógyász tanácsai. Egy ország fegyelmezettségén ma emberéletek múlnak. Míg Olaszországban a koronavírusban áldozatul esettek aránya a fertőzöttekhez képest 8 %, addig Németországban ez töredéke, 0,2 %. Mi az oka ennek a közel 40-szeres különbségnek? Nem hibázunk nagyot, ha elsődlegesen az állampolgárok fegyelmezettségében keressük az okot. Dr. Kmeth Sándor az orvos és természetgyógyász szemével áttekintve széles körben ad rendkívül fontos tanácsokat, hogyan védjük meg magunkat és másokat, mert ez most csak együtt lehetséges. Hogyan takarítsunk, hogyan érintkezzünk, avagy épp hogyan ne, mit együnk és igyunk, egyszóval mit érdemes tenni ezekben a nehéz napokban! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Miért tűnnek el a közösségeink? - Kohout Zoltán a vendégünk. Az ember évezredeken át rászorult a közösségi együttműködésre, így viszont kötelező volt követni is a közösség szabályait. Az utóbbi 100 évben az egyéniség, a személyiség szabadsága a jelszó – ami ugyanakkor atomjaira bontotta a társadalmakat. Ráadásul nyakunkon a globalizáció...

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Sári Évi énekes-színész! "Az utóbbi időben inkább karakterszerepek találnak meg. Most már viccesnek kell lenni, szórakoztatni kell... Anya szerepben: A Sztárcsinálók című darabban egy huszonéves fiú anyukáját játszom. Amikor először szembesültem ezzel, az egy kicsit fura volt. Számolgattam is az éveket, hogy valójában tényleg lehetne a gyermekem Cseh Dávid, aki játssza a szerepet. Nagyon sok olyan lányt ismerek a környezetemben, akiknek a fejében már egészen fiatal koruktól kezdve ott volt, hogy hány gyermekük lesz, és tudták, hogy ez biztosan így lesz. Természetesen kezelték ezt a dolgot, és látták maguk előtt a képet. Ha magamra gondolok, nincs ilyen konkrét képem. Közben teltek az évek: Imádom amúgy a gyerekeket. Megtalálom velük a közös hangot, és van a környezetemben sok kisgyermek. Bennem valahogy mindig az volt, hogy majd egyszer biztos lesz nekem is, de közben teltek az évek. A magánéletem úgy alakult, hogy akivel lehetett volna, akkor még azt éreztem, hogy még nem." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Krízisben; a pszichológus szemével. Egy adott helyzetnek több olvasata létezik. A krízis sem az, aminek elsőre gondoljuk: nem csak egy ránk szakadó, váratlan teher, hanem nagy lehetőség egy régóta halogatott, de nagyon időszerű döntés meghozatalára is. Gyulai Ildikó pszichológussal a koronavírus kapcsán megélt sokrétű krízisről beszélgetünk, és persze arról, hogy tartogat-e ez számunkra valami jót! Köszönjük, hogy minket hallgatnak!

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Az intimitás témakörének összefoglalása 4. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány