Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 20. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: dr. Komlósi Piroska 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! :Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Egy mindenkiért - mindenki egyért! - Amit a koronavírus megelőzésről tudni érdemes - Dr. Kmeth Sándor orvos és természetgyógyász tanácsai. Egy ország fegyelmezettségén ma emberéletek múlnak. Míg Olaszországban a koronavírusban áldozatul esettek aránya a fertőzöttekhez képest 8 %, addig Németországban ez töredéke, 0,2 %. Mi az oka ennek a közel 40-szeres különbségnek? Nem hibázunk nagyot, ha elsődlegesen az állampolgárok fegyelmezettségében keressük az okot. Dr. Kmeth Sándor az orvos és természetgyógyász szemével áttekintve széles körben ad rendkívül fontos tanácsokat, hogyan védjük meg magunkat és másokat, mert ez most csak együtt lehetséges. Hogyan takarítsunk, hogyan érintkezzünk, avagy épp hogyan ne, mit együnk és igyunk, egyszóval mit érdemes tenni ezekben a nehéz napokban! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: A modern fizika alapjait lefektető, ritka könyvre bukkantak Korzikán. Korai fázisban kimutatható a demencia. Nagy lelki erő szükséges a Mars-utazáshoz. "Vaseső" hullik az égből egy távoli bolygón. A világűrből közvetítenék, hogy mi történik a Földön. Okosmegoldások a nagyvárosi szemétproblémára. Mesterséges bőrrel lehetnek emberibbek a robotok. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: St. Martin

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Mozgás, mozgás, mozgás! - Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgettünk. Egészségnevelés, egészségvédelem! Miért fontos a mozgás? Hogyan befolyásolja életünket? A kisgyermekkorban megalapozott szokások milyen hatással vannak későbbi életvitelünkre? Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgetek a mozgás lehetőségeiről, fontosságáról, az egészségnevelés hatásairól, kisgyermekkortól egészen kamaszkorig. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: A Füge társulat interaktív színháza a Sziládyban. Kelemenné Márkus Ágnes dráma szakos tanárnő szervezése nyomán egy különleges fiatalember élete és tragédiáját láthatták, szerkeszthették a diákok. Sőt mi több, szerepelhettek is benne. Mi is volt ez a darab, hogyan élték át ezt a diákok, erről mesélnek Vincze Gergő, Kelemen Kata és Piszman Zsófia. Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Dudák dobok dalok - A világ első dudása – skót népmese

19:15 - Irodalom az éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel! : Édes Árpád – Református és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány