Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 21. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Komlósi Piroska 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mozgás, mozgás, mozgás! - Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgettünk. Egészségnevelés, egészségvédelem! Miért fontos a mozgás? Hogyan befolyásolja életünket? A kisgyermekkorban megalapozott szokások milyen hatással vannak későbbi életvitelünkre? Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgetek a mozgás lehetőségeiről, fontosságáról, az egészségnevelés hatásairól, kisgyermekkortól egészen kamaszkorig. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Zárt kapuk - Koronavírus és sport (március 14.) - A koronavírus megjelenése gyökerestül felforgatta életünket. Ahogy az várható volt, a sportéletet is nagyban befolyásolta. Mai Ziccerünkben kicsit kitekintünk és megnézzük milyen globális hatásai vannak a vírusnak a sport világában. Tudjuk, hogy ebben az időszakban napról napra, sőt óráról órára változnak a történések, így vendégeimmel, Dr. Farkas Andrással és Dr. Gieszinger Péterrel sem tudunk adásunk időpontjában naprakészek lenni, hiszen a beszélgetést hétvégén rögzítettük és azóta például felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságokat és elhalasztották a foci EB-t is. Szombati helyzetkép a sport világáról. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Hogy micsoda?! Ha azt mondom: slam poetry, az nem sokat jelent a magamfajta, ötvenen túlinak. Az sem nagyon tiszta első hallásra, hogy ki is az a slammer. Persze, egy másik korosztálynak teljesen tiszta, érthető, vannak akik rajongásig szeretik mind  a műfajt, mind annak sztárjait. Ismerjék meg Varga Vencelt, aki az ELTE politológus hallgatója, közben pedig járja az ország iskoláit és népszerűsíti a slam poetryt. Az adásban elhangzik egy verse is; fogadják szeretettel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Ünneplés másképp - Palásti Károly mesterpedagógust hallják. A Szilády magyar-történelem szakos kiváló pedagógusa sosem fogy ki az ötletekből. Az idei, vírus miatti, országos szinten is t félárbócosan megtartott ünnepek sorában az általa, és segítői által szervezett interaktív ünnep nagy sikert aratott. Kis csoportokban vonultak végig különleges helyszíneket a diákok, és érintődtek meg érzelmileg a programoktól. Trombitaszó a városháza tornyában és onnan felülről megszemlélve, Thorma festmény előtt, zeneileg felépített helyszínek segítették a fiatalokat lélekben a korabeli helyszínekre. A dráma szakképesítésű pedagógus mintegy missziójának tekinti a régi és többnyire frontális ünneplés helyett egy beleérzős, benne szereplős és cselekedtető forgatókönyvet. Ehhez sok segítőre, ötletre, kivitelezést segítő emberre, tanárra, külső szakemberre és résztvevő diákra volt szüksége. Tippeljenek mennyire! Közel 80-ra. Gratulálunk a szép és emlékezetes eseményhez. Feltétlen tartsanak velünk riportunkba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Minden idők legjobb slágerei: Joe Cocker, Europe, Tina Turner, Prince, Stevie Wonder, George Michael, Leonard Cohen, Michael Jackson, Paul McCartney és a Eurythmics. Mai adásunkban róluk hallhatunk.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Dudák dobok dalok - A világ első dudása – skót népmese

19:15 – Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 2. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány