Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 16. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Szennyessy Judit

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Szenvedélyesen szeretem a szakmámat - Kammerer Judit gyógytornász mesél. Senki nem gondolná, hogy a törékenynek látszó, bájos mosolyú Judit, milyen kemény gyakorlatokat tud előírni, egy-egy megtalált és bekötött izomcsomó feloldására. Fájdalmasat, de garantáltan könnyebbséget hozót! Több évtizedes életet keserítő mozgásszervi bajokat lehet megszüntetni gyógytornászok segítségével - vallja és műveli ezt a halasi születésű, volt sziládys Kammerer Judit közel hét éves szakmai tapasztalattal a háta mögött. Budapesten az ORFI-ban kezdtem, sok területen képeztem és képzem magam a mai napig. Budapest után, ma a helyi kórházban dolgozom, illetve az UKSC sport gyógytornásza lettem. Szenvedélyesen szeretem amit csinálok, csak így lehet bírni, mert nem ritkán reggeltől este 9-ig tart a napom - meséli. Olyan ez, mint egy rejtvény! Hol van a baj, kitalálni, sokszor egy folyamat eredménye. Türelem kell hozzá és együttműködés a páciensekkel. De ha a gyakorlatokat szorgalmasan végzik az emberek, a megfelelő idő teltével mondhatni csodák történnek! Feltétlen tartsanak velünk riportunkba! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Nálunk debütál Gusztos Bence új száma. Lassan 10 éve már annak, hogy a Megasztárban egy egész ország ismerte meg és volt rá büszke egész Kiskunhalas. Gusztos Bence azóta már Angliában él, de most hazalátogatott és ha már itthon volt, beszélgettünk is vele a Halas Rádióban. Elvesztette az inspirációt, de aztán egy koncert után visszatalált az útra. Arra az útra, amiről mindig is tudta, hogy az az övé. Bence újra zenél, erről mesél mai magazinunkban, no meg a 92.9-en, a Halas Rádióban debütáló új daláról, amit a beszélgetés után meg is hallgatunk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Óvoda - és iskolaválasztás

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A láthatatlan ellenség. Már a csapból is ez folyik; persze remélem, abból azért nem... Igen, a koronavírusról, pontosabban annak következményeiről lesz szó mai adásunkban. Kuris István László alpolgármester úr osztja meg a hallgatókkal mindazt, amit tudni kell minden magyar állampolgárnak. Vigyázzunk magunkra is, másokra is!

14:00 – A tudomány mai állása: Közeledik a szezon, 7 ok, hogy miért együnk epret. A koplalás a hosszú élet titka. A zene jótékony hatással van a szervezetünkre. Megalkották a mesterséges "idegszálat" robotokhoz. Egy alkalmazás segít felismerni a Parkinson-kór jeleit. Hét, eddig még ismeretlen bolygót fedeztek fel. Mintegy 5 milliárd év múlva véget ér a Nap élete. Titkos átjárót találtak a nagy fáraó sírjánál. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Völgyesi Gabriella a Unique énekesnője! A beszélgetésben megbocsátás, szerelem, vita és módszerek, amelyek segíthetnek. Az énekesnő egykor jogászként is tevékenykedett, ezt az én-részt itt most félre tette. "A vitatkozás szerintem egy külön műfaj, ahol az ember megpróbálja az érzéseit félretenni, és higgadt fejjel gondolkozik. Nyitott az ember az adott kérdésben, hogy a másik érveit is be tudja fogadni. A gyermekeket is nyitottságra kell nevelni, hogy nem csak az az út lehet helyes, amit ők meggyőződéssel képviselnek. Nekem is nehéz belátnom, ha nincs igazam, pedig úgy indultam neki. De be kell látni, nincs mese. Általában úgy működik, hogy racionálisan belátom, és utána még érzelmileg idő, amíg ennek átadom magam - hogy kvázi alulmaradtam, ami egy badarság, mert nem maradtam alul." (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra - Reformátusés Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép