Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 14. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Borbáth Éva Krisztina nővér, az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei rend általános elöljárója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Böjt - Mongyi Mariannával a Zöld Híd Egyesület vezetőjével a böjti időszakról beszélgetünk. Körbejárjuk a témát a környezettudatosság szemszögéből is, mitől és hogyan szabaduljunk meg ebben az időszakban. Marianna ennek megfelelően húsmentes recepteket is hozott nekünk! Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Ziccerben az elnök - Fodor Tamás, a Szilády RFC elnöke volt a Halas Rádió sportmagazinjának vendége. Támogatói bállal nyitották az új évtizedet és már készülnek a jubileumi tizedikre. Mindeközben az elmúlt hétvégén véget ért a 2019-2020-as műfüves versenysorozat is a Buborékban. Futsaloztak is a sziládysok, no és az tavaszi bajnokságok is indulnak. Egyedüli egyesületként az RFC-nek van NB1-es utánpótláscsapat, hétvégén a Törökszentmiklós vendégszerepelt városunkban. Ezek a Ziccer témái itt a 92.9-en, a Halas Rádió műsorán. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Nálunk debütál Gusztos Bence új száma. Lassan 10 éve már annak, hogy a Megasztárban egy egész ország ismerte meg és volt rá büszke egész Kiskunhalas. Gusztos Bence azóta már Angliában él, de most hazalátogatott és ha már itthon volt, beszélgettünk is vele a Halas Rádióban. Elvesztette az inspirációt, de aztán egy koncert után visszatalált az útra. Arra az útra, amiről mindig is tudta, hogy az az övé. Bence újra zenél, erről mesél mai magazinunkban, no meg a 92.9-en, a Halas Rádióban debütáló új daláról, amit a beszélgetés után meg is hallgatunk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Hajas Zsuzsannával a hazai Disputamozgalomról beszélgettünk. Zsuzsanna egyik alapító tagja a közel három évtizeddel ezelőtt hazai Disputa mozgalomnak, mely civil kezdeményezésre indult. Máig tartó szerelem ez az életében, hisz az évente két alkalommal megrendezett vitaverseny állandó zsűritagja azóta is. A vita az nem veszekedés! Sokan még mindig ebben a tévedésben vannak, - mondja - pedig a problémamegoldás leghatékonyabb módja tud lenni az érvekkel alátámasztott sokoldalú vita. A 41. Kecskeméti Vitaversenyen beszélgettünk vele a szünetben, s mint megtudtuk a diákok gondolkodását, memóriáját, szociális kompetenciáit is hatékonyan fejleszti a jó vita. Az aktuálisan zajló NAT egyeztetések egyik előadója is lesz riportalanyunk március 21-én, hisz 40 évet töltött a pályán, mint magyar-történelem szakos középiskolai mesterpedagógus, óriási tapasztalattal. Feltétlen tartsanak velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: 250 éve született Ludwig van Beethoven. A bécsi klasszikusok halhatatlan zeneszerzőjének születését ünnepeljük 2020-ban. Joseph Haydn és Wolfgang Amadeus Mozart mellett őt tartják a bécsi klasszika harmadik nagy alakjának. Ugyanakkor zenéje a romantika jegyeit is magán viseli. Beethoven jelentősége azon is lemérhető, mennyire meghatározta a későbbi zenetörténet számos alakjának pályáját. A Klasszikusok órájában időről időre hallhatjuk szimfóniáit és egyéb műveit.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 – Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Kötődési modellek 2. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép