Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 09. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Dr. Hecker Frigyes, nyugalmazott metodista lelkész, szuperintendens

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Nyírő József - Az én népem

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Illés Flóra a tanítónői pálya első örömeiről és nehézségeiről mesél. Flóra a sziládys középiskolai évek után a tanítói pályát választotta. Kiteljesedtem, a tanulásban rengeteg sikerélményem lett a főiskolán, példaképként szolgáltak jövendő pályámat illetően tanáraim. Már kiskoromtól fogva a kicsikkel szerettem volna foglalkozni, vagy óvónőként, vagy tanítóként. A családban is vannak hasonló szakmák, tehát beleláttam egy kicsit. A másfél éve a Fazekas Mihály Általános iskolában tanító Flóra nem bánta meg a döntését. Nagyon szereti a pályát, a gyerekeket, a kollégákat, akik mindenben segítenek neki. A tehetséggondozásra jól felkészítő felsőoktatási évek a tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek kezelésére nem igazán készítették fel, pedig országosan evvel szembe kell néznie az oktatásnak. Ezen a területen kívánja magát továbbképezni Flóra. A legnagyobb nehézségnek a pályán, a  méltatlanul alacsony béreket tartja, ami reméljük, hamarosan változni fog. Tartsatok velünk a beszélgetésünkbe! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: MesÉLJÜNK együtt! Bajzáth Mária mesepedagógus volt a Martonosi Pál Városi Könyvtár, a Szilády Áron Gimnázium és a Zöld-híd Egyesület vendége március 2-án. Délelőtt két előadást, délután mesefoglalkozást tartott és zsűrizést vállalt az óvodások városi szavalóversenyén. A mesehallgatás és a mesélés fontosságára hívta fel a figyelmet. Fontos szerepe van az élet dolgairól való gondolkodásban: ifjúságról, szerelemről, halálról, de mindenképpen rólunk szól a mese. Találjuk meg magunkat a mesében! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Homolya Borbála életútja - Szarajevótól Etiópiáig

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Megtalálhatták az örök város alapítójának föld alatti szentélyét. Egymillió növényfaj magját őrzik egy a különleges bunkerben. Gyakran mérges? Akkor lehet, hogy kevésbé nem okos, mint gondolja. Fülhallgatók segíti az elalvást. Sokan hasznát vehetik az okosmaszknak. Mesterséges intelligenciával találtak antibiotikumot amerikai tudósok. Nem egészséges a túlzott mobilozás és tabletezés. Az egypetéjű ikreknek az ujjlenyomatuk is azonos? Egy afrikai halban találhatták meg az öregedés megállításának kulcsát. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Maksa Zoltán újdonsága: "Az év újdonsága, hogy akár egy egész estét le tudok fedni. 1 órás stand up est, utána 2 órás koncert a saját bulizenekarommal. Velem egykorú tésztagyáros ismerősöm szerint: A lenyugvó napnak is van derelye.... Az energiám változatlanul megvan, nem érzem magam 57-nek. Belül 22, agyilag 14, ha udvarolni kell, akkor 8. Nem nőttem fel." Maksa Zoltán dobos:  "A dobosokról szokták azt mondani, hogy a zenész legjobb barátja, aki már nem közönség, de még nem zenész. Erre a dobosok azzal szoktak visszavágni, hogy hátul ül a király, és elöl állnak a parasztok a zenekarban. Volt olyan szám, amit felgyorsítottam, mert untam." Maksa Zoltán - Dieter Bohlen: "Egyszer elkapott egy mesterfodrász lány, és azt mondta, hogy csinál nekem egy trendi frizurát. 1 centis frizura lett a vége a nagy kugli fejemen. Akkor még ment a Mikroszkóp Színpad, ott játszottam, és még a jegyszedő néni sem ismert meg. Úgyhogy marad ez a baltával kettéválasztott frizura, azt szoktam mondani, hogy egy befeketített Dieter Bohlen vagyok a 80-as évekből."(forrás: sztarportre.hu)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér - A titok klub

19:15 - Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A tárgykapcsolat-elmélet 3. - A meghitt kapcsolat fejlődése 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár