Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 06. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kuti József

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Nyírő József - Az én népem

5:30 – Serkenj fel! : Kohi-Pál Eszter- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: XII. Magyarok Vására, Bús József és Székely Tibor beszámolnak a várható programokról. A Hazatalálás Baráti Kör egyik legismertebb és legnépszerűbb rendezvénye az a különleges ünneplési forma, mely a március 15-i megemlékezések szerves része már városunkban 12-dik éve. Közel tízezer ember fordul meg ezen a napon a piactéren, ahol magyar kézműves termékekkel és készítőikkel lehet találkozni. Szép áruk, jellegzetes magyar ételek és italok, no és jó program várja a kiérkezőket! Mást ne mondjunk komondor kutyák bemutatója. Nemcsak környékünkről, hanem a határon túli magyar lakta területekről is érkeznek vásárosok, különösen, hogy 100. évfordulóba fordult Trianon. Különleges kulturális programokkal, tambura zenével, táncokkal, székely mesélővel várják a látogatókat a szervezők. A részletes programot a plakátokon, a Hazatalálás Baráti kör közösségi oldalán találják. No és riportunkban hallhatják, Bús József és Székely Tibor tolmácsolásában! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Access bars kezelés jótékony hatása - Gyetvai Anita tolmácsolásában. Gyetvai Anita védőnő először saját magán tapasztalta ennek a kezelésnek a pozitív hatását, majd megtanulva, első körben barátait, családtagjait kezelte vele. Az igazi életerőnk és jókedvünk visszanyerése az elsődleges cél, ha egyszerűen szeretnénk megragadni a kezelés lényegét, mely 30 éve indult útjára. Ma az access bars módszert 170 országban, 10.000 oktató segíti elsajátítani, hogy mind a fiatalokat, mind a felnőtteket segítsék igazán örömteli, elakadások nélküli életet élni. Anita a Kertvárosi iskolában indította el, diákok és szüleik támogatásával ezt a jótékony kezelést. Feltétlen tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Megtalálhatták az örök város alapítójának föld alatti szentélyét. Egymillió növényfaj magját őrzik egy a különleges bunkerben. Gyakran mérges? Akkor lehet, hogy kevésbé nem okos, mint gondolja. Fülhallgatók segíti az elalvást. Sokan hasznát vehetik az okosmaszknak. Mesterséges intelligenciával találtak antibiotikumot amerikai tudósok. Nem egészséges a túlzott mobilozás és tabletezés. Az egypetéjű ikreknek az ujjlenyomatuk is azonos? Egy afrikai halban találhatták meg az öregedés megállításának kulcsát. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Egyházi Géza

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: XXI. századi gyerekek! Gyerekek a XXI. században! – Lengyel Erika, óvodapedagógus a vendégünk. Gyermekeink egy szédítő tempót diktáló évezredbe születtek bele. Ebben a gyors, felfokozott világban kell megtalálniuk magukat a gyermekeinknek és nekünk szülőknek, nevelőknek. Milyen feladatokat, buktatókat, nehézségeket, örömöket rejt a XXI. század gyereknek, felnőttnek egyaránt? A válaszokat Lengyel Erikától, a kiskunhalasi Bóbita Óvoda és bölcsőde óvodapedagógusától halljuk.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Illés Flóra a tanítónői pálya első örömeiről és nehézségeiről mesél. Flóra a sziládys középiskolai évek után a tanítói pályát választotta. Kiteljesedtem, a tanulásban rengeteg sikerélményem lett a főiskolán, példaképként szolgáltak jövendő pályámat illetően tanáraim. Már kiskoromtól fogva a kicsikkel szerettem volna foglalkozni, vagy óvónőként, vagy tanítóként. A családban is vannak hasonló szakmák, tehát beleláttam egy kicsit. A másfél éve a Fazekas Mihály Általános iskolában tanító Flóra nem bánta meg a döntését. Nagyon szereti a pályát, a gyerekeket, a kollégákat, akik mindenben segítenek neki. A tehetséggondozásra jól felkészítő felsőoktatási évek a tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek kezelésére nem igazán készítették fel, pedig országosan evvel szembe kell néznie az oktatásnak. Ezen a területen kívánja magát továbbképezni Flóra. A legnagyobb nehézségnek a pályán, a  méltatlanul alacsony béreket tartja, ami reméljük, hamarosan változni fog. Tartsatok velünk a beszélgetésünkbe! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Michael Ende: A varázslóiskola

19:15 - Irodalom az éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel! : Kohi-Pál Eszter- Református és Lélekműhely: A tárgykapcsolat-elmélet 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár