Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 05. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Sz. Jánosi Erzsébet

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Nyírő József - Az én népem

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Ártalmas kényelem - az összeesküvés-elméletekről - Kohout Zoltánnal beszélgetünk. Nemcsak az egyén, a közösség - család, nemzet, kisebbség - is szőhet olyan paranoid képzeteket, összeesküvés-elméleteket, amelyekkel megpróbálja megmagyarázni a legijesztőbb, legfájóbb és leginkább átláthatatlan, megoldhatatlan problémáit. Sőt, előfordul, hogy nem is valamilyen kínzó félelem, hanem pusztán a mellőzöttség ellen találunk ki olyan hiedelmeket, amik elhitetik velünk: fontosak vagyunk.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Klasszikus ételek másként - Rita asszonnyal. Rita asszony ínyenc salátákat, rakott palacsintát és gombócot készít nekünk. Ezen kívül újabb ötleteket ad a panír felturbózására, mert a klasszikus rántott hús is lehet újdonság! Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes emberek: Trombita - hobbi 26 éven át

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: XII. Magyarok Vására, Bús József és Székely Tibor beszámolnak a várható programokról. A Hazatalálás Baráti Kör egyik legismertebb és legnépszerűbb rendezvénye az a különleges ünneplési forma, mely a március 15-i megemlékezések szerves része már városunkban 12-dik éve. Közel tízezer ember fordul meg ezen a napon a piactéren, ahol magyar kézműves termékekkel és készítőikkel lehet találkozni. Szép áruk, jellegzetes magyar ételek és italok, no és jó program várja a kiérkezőket! Mást ne mondjunk komondor kutyák bemutatója. Nemcsak környékünkről, hanem a határon túli magyar lakta területekről is érkeznek vásárosok, különösen, hogy 100. évfordulóba fordult Trianon. Különleges kulturális programokkal, tambura zenével, táncokkal, székely mesélővel várják a látogatókat a szervezők. A részletes programot a plakátokon, a Hazatalálás Baráti kör közösségi oldalán találják. No és riportunkban hallhatják, Bús József és Székely Tibor tolmácsolásában!

14:00 - 153-Lélekmód: A József Attila irodalmi kör 5 éves lett, Sári Kati vezetőt és Kiss Ferencné Elő Mária alapító tagot hallhatjuk. Bensőséges ünnepléssel emlékeztek az 5. szülinapjára ennek a tevékeny irodalmi körnek a tagjai. Sári Kati vezetőnő vall az elmúlt évek örömeiről, tervezett legközelebbi programjairól. Nagy öröm számukra az egymást mindenben támogató közösség léte, illetve az a helyi irodalmi értékeket felkutató és továbbadó munka mely a fő céljuk. Üdítő hallgatni Marikát, aki korát meghazudtoló szellemi és testi frissességgel mesél az életéről a régmúltban és ma. Megtudjuk miért jut eszébe mindenről egy dal, vagy egy vers, miért gyűjti és olvassa a verseket ma is rendszeresen. De azt is megtudjuk, hogy indult lelkében az írás, mely máig segíti szíve örömét, vagy épp bánatát kiadni, megosztani, megkönnyebbülni. Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Access bars kezelés jótékony hatása - Gyetvai Anita tolmácsolásában. Gyetvai Anita védőnő először saját magán tapasztalta ennek a kezelésnek a pozitív hatását, majd megtanulva, első körben barátait, családtagjait kezelte vele. Az igazi életerőnk és jókedvünk visszanyerése az elsődleges cél, ha egyszerűen szeretnénk megragadni a kezelés lényegét, mely 30 éve indult útjára. Ma az access bars módszert 170 országban, 10.000 oktató segíti elsajátítani, hogy mind a fiatalokat, mind a felnőtteket segítsék igazán örömteli, elakadások nélküli életet élni. Anita a Kertvárosi iskolában indította el, diákok és szüleik támogatásával ezt a jótékony kezelést. Feltétlen tartsanak velünk a részletekért!

19:00 – Szép Álmokat: Michael Ende: A varázslóiskola

19:15 – Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Bödecs Pál- Reformátusés Lélekműhely: A tárgykapcsolat-elmélet 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár