Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 04. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Surányi Tímea

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - 1917- angol-amerikai háborús filmdráma.  Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak… Az Oscar-díjas Sam Mendes (Skyfall, Amerikai szépség) gyönyörűen fényképezett, elképesztően feszült atmoszférájú filmjének egyik különlegessége, hogy látszólag vágás nélkül kerül a nézők elé a két katona élet-halál harca, olyan érzést keltve, mintha valós időben követnék nyomon az izgalmas akciókat. Mendes az Oscar-díjas Roger Deakinst (Szárnyas fejvadász 2049, Sicario – A bérgyilkos) kérte fel az operatőri munkára, akinek erőteljes képeivel az 1917 egy felejthetetlen mozélménnyé válik minden néző számára. A főszerepekben George MacKay, Dean-Charles Chapman látható, akik mellett Benedict Cumberbatch, Colin Firth, és Mark Strong is feltűnik. (port.hu) (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Meddig egészséges a versenysport? Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. A versenysport általában egészségkárosító hatással van a sportoló szervezetére. Miért is választják mégis a tehetségek ezt az áldozatot? Az akarat, a motiváltság, a kitartás szerepéről beszélgettünk, különböző sportágak kapcsán. Az emberi teljesítőképesség határa vajon meddig növelhető, és miért érdemes a versenysportokat választani? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Igás Andorral a Szilády Áron Református Gimnázium testnevelő tanárával.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Ártalmas kényelem - az összeesküvés-elméletekről - Kohout Zoltánnal beszélgetünk. Nemcsak az egyén, a közösség - család, nemzet, kisebbség - is szőhet olyan paranoid képzeteket, összeesküvés-elméleteket, amelyekkel megpróbálja megmagyarázni a legijesztőbb, legfájóbb és leginkább átláthatatlan, megoldhatatlan problémáit. Sőt, előfordul, hogy nem is valamilyen kínzó félelem, hanem pusztán a mellőzöttség ellen találunk ki olyan hiedelmeket, amik elhitetik velünk: fontosak vagyunk.

14:00 – Sztárportré: Maksa Zoltán újdonsága: "Az év újdonsága, hogy akár egy egész estét le tudok fedni. 1 órás standup est, utána 2 órás koncert a saját bulizenekarommal. Velem egykorú tésztagyáros ismerősöm szerint: A lenyugvó napnak is van derelye.... Az energiám változatlanul megvan, nem érzem magam 57-nek. Belül 22, agyilag 14, ha udvarolni kell, akkor 8. Nem nőttem fel."   Maksa Zoltán dobos:  "A dobosokról szokták azt mondani, hogy a zenész legjobb barátja, aki már nem közönség, de még nem zenész. Erre a dobosok azzal szoktak visszavágni, hogy hátul ül a király, és elöl állnak a parasztok a zenekarban. Volt olyan szám, amit felgyorsítottam, mert untam." Maksa Zoltán - Dieter Bohlen: "Egyszer elkapott egy mesterfodrász lány, és azt mondta, hogy csinál nekem egy trendi frizurát. 1 centis frizura lett a vége a nagy kugli fejemen. Akkor még ment a Mikroszkóp Színpad, ott játszottam, és még a jegyszedő néni sem ismert meg. Úgyhogy marad ez a baltával kettéválasztott frizura, azt szoktam mondani, hogy egy befeketített Dieter Bohlen vagyok a 80-as évekből." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: MesÉLJÜNK együtt! Bajzáth Mária mesepedagógus volt a Martonosi Pál Városi Könyvtár, a Szilády Áron Gimnázium és a Zöld-híd Egyesület vendége március 2-án. Délelőtt két előadást, délután mesefoglalkozást tartott és zsűrizést vállalt az óvodások városi szavalóversenyén. A mesehallgatás és a mesélés fontosságára hívta fel a figyelmet. Fontos szerepe van az élet dolgairól való gondolkodásban: ifjúságról, szerelemről, halálról, de mindenképpen rólunk szól a mese. Találjuk meg magunkat a mesében!

19:00 – Szép Álmokat: Michael Ende: A varázslóiskola

19:15 – Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – A tárgykapcsolat-elmélet 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár