Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 29. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Damó István 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Klasszikus ételek másként - Rita asszonnyal. Rita asszony ínyenc salátákat, rakott palacsintát és gombócot készít nekünk. Ezen kívül újabb ötleteket ad a panír felturbózására, mert a klasszikus rántott hús is lehet újdonság! Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: 180-ak Halason is, véget ért a Halas Kupa - Vlasits Zoltánnal, a Kiskunhalasi Darts Klub elnökével beszéltük át a 4 fordulós versenysorozatot. Minden fordulóban valamilyen különlegességgel készültek, volt gyermek- és családi verseny is és a “nagy öregek” is rendre ott voltak a mezőnyben. Beszélgettünk magáról a sportágról is: 180-ak, kiszállók, bull, soft. Persze ezeket a fogalmakat is tisztázzuk. Idén már a 20. Halas Kupára készül a klub, így kicsit a jövőbe is tekintettünk... Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Egy hivatás útja, mélypontok nélkül - Nagy-Czirok Lászlóné életpályája. Kevesen tudják elmondani magukról, hogy választott hivatásuk egyben az egyik legnagyobb örömforrásuk is. Nagy-Czirok Lászlóné azon kevesek közé tartozik, aki a pedagógus pályán találta meg mindazt, amit az élet lehetőségként számára ajándékozott. Mind a mai napig elkötelezetten, lelkesen végzi a rábízott munkát, jelen pillanatban a Szilády Áron református Gimnáziumban! Ha megtisztelnek figyelmükkel a hallgatók, egy nagyszerű ember életébe nyernek bepillantást! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Kohout Zoltán életútriportja. Lehetséges-e egy egész életet egy gyerekkori álom megfejtésével tölteni? Sokan ismerik Kohout Zoltán szakújságíró írásait, gondolatait városunkban és azon kívül is. Ám kevesen ismerik őt magát. Nem állítjuk, hogy a riport után ismerni fogják, de azt igen, hogy egy nagyon őszinte életút-beszámolót hallhatnak, melynek során elkísérhetjük Zolit a Budai Várban töltött gyermekévektől Kiskunhalasig: családapai, útkereső felnőtt életébe, ahol – saját bevallása szerint – a hibái vezették el a változáshoz. Majd láthatjuk főszerkesztői, később szakújságírói életszakaszában, betekinthetünk istenhitébe, élete két legfontosabb imájának részleteibe is. Zolit/Kohout Zoltánt most az újságírás mellett annak a bizonyos 16 éves kori különös álomnak a regénnyé formálása foglalkoztatja. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:Nabucco (korábban Nabuccodonosor) Giuseppe Verdi egyik legnépszerűbb, négyfelvonásos operája. Szövegkönyvét Temistocle Solera írta Anicet-Bourgeois és Francis Cornu bibliai témájú története alapján. Ősbemutatójára 1842. március 9-én került sor a milánói Teatro alla Scalában. Magyarországon 1847. január 2-án mutatták be a Nemzeti Színházban. A Nabucco premierjének hatalmas sikerével Verdi az európai zeneszerzők élvonalába került. A darab leghíresebb kórusműve a Va' pensiero (Zsidók kórusa), mely hazafias szövege miatt az olaszok egyik kedvelt dala lett az 1848-as forradalom során. A címszereplő II. Nabú-kudurri-uszur babiloni király. Most és egy későbbi alkalommal ebből hallhatnak részleteket.

18:00- Halas anno: A Harangos-tó rejtélye. Hun koponyák? Zsidógyilkosság? Középkori harang az iszapban? Török fosztogatások? Cigány putrik titkai? Mi történt a Harangos-tónál? Erről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 – Irodalom az Éterben: Gerald Durrell - Állatkert a poggyászomban

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A függőségre való hajlam 4. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár