Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 10. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Seidl Ágoston vegyészmérnök, ökumenikus ált isk alapítója - működtetője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád- Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Fenyővári Boldizsárt halljuk az informatikai, villamosmérnöki pályáról, BME-s tapasztalatairól. Szegedi fiatalemberünk a BME villamosmérnöki karán szerez hamarosan MSC diplomát, s már több éve dolgozik is párhuzamosan, főként informatikai területen. Kevesen mondhatják el magukról, hogy csúszás nélkül sikerül diplomát szerezniük ezen az egyetemen. Ebben nyilván nagy segítség volt OKTV 10. helyezése matematikából anno középsuliban. Bár kövér kisgyerekként kezdte, igazi kockaként, de hamarosan kézilabdázásba fogott. A szegedi Pick ifi mb1-es csapatába kerülve néhány év múlva már magas szinten űzte ezt a sportot. Ez nagy segítségemre volt, a közösség, a mozgás, illetve az időm jó kezelése szempontjából egyaránt, meséli. Bár általános suliban még egyáltalán nem ment jól a matek, de a középiskolai szuper matektanárom munkája nyomán megszerettem a tárgyat, olyannyira, hogy a versenyeredmények mellett az egyetemi tanulmányaimat is nagyban segítette ez. Imádok társasozni, játékot űzni és kitalálni egyaránt. Néhány hete érkezett meg Lissabon-ból, ahol fél évet töltött erasmus ösztöndíjjal. Tartsatok velünk riportunkba, hogy Boldi életútján keresztül bepillantsunk az informatikai munkák területére, és a virtuális és valódi szörfözés élményébe! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Nagyváradról a "nyolcezresek" közé. Az Érdekes Emberek mai adásában Varga Csabával beszélgetünk, aki az erdélyi Nagyváradról érkezett Kiskunhalasra, hogy diákok számára tartson élménybeszámolót. Életének nagy fordulópontja volt, amikor beleszeretett a magas hegyek világába; és hogy ez a szerelem ne legyen plátói, a 14 "nyolcezres" csúcsból 4 viszonozta is ezt a vonzalmat. Mi jöhet még ezek után? Magyar ember oxigénpalack nélkül még nem járt a világ tetején: lehet, hogy Csaba lesz az? Hallgassanak minket! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Mester Sándor népművelő mesél egy különleges Ausztriában átadott emléktábláról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Megtalálták a bibliai Salamon király 3000 éves bányáit. Működik a Napról a legnagyobb felbontású képeket készítő teleszkóp. Hány bolygóból áll a naprendszer? Lámpa, mely áram nélkül világít, és oxigént termel. Károsabb egy elektromos autó, mint egy diesel? A 4 napos munkahét is segíthet bolygónkon. A tüdő "varázslatos" gyógyulásra képes a dohányzás abbahagyása után. Újabb 30 gént fedeztek fel az autizmushoz köthetően. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Auguszt Bárió a Sztárportréban! Az énekes, zeneszerző új dalokkal ismét a zenei életben! Nemrég egy különleges felkérésnek is eleget tett, amelyből filmzene született: MOSOLYKA - MAJD HELYETT MOST! Auguszt Bárió: "Összehozott az élet engem is ezzel a produkcióval. Mosolykáról (Fannyról) azt lehet tudni, hogy ő egy kerekesszékes hölgy, akinek gyerekkorában azt mondták az orvosok, hogy nem fogja megélni a 18 éves korát. Ez annyira felspannolta, hogy azt mondta: De, igenis meg fogom élni, sőt járni fogok! Olyan életet él, amiben az ő elképzelése tényleg az, hogy fel fog állni, és ezért mindent meg is tesz. Másokat is buzdít arra, hogy az életüket úgy fogadják el, ahogy van, sőt próbáljanak változtatni, és pozitív lépéseket tenni! Egy filmet forgatnak a férjével, Sankóval, akivel egy rendezvényen találkoztam először. Beszélgettünk, és azt mondta: van egy szövege, lenne-e kedvem megzenésíteni? Amikor ő ezt kimondta, én már magamban tudtam: hogyne lenne! A legnagyobb örömmel! Itt vonnék párhuzamot a zenekarunk, az AD Studio, és e között az ügy között: mindkettő olyan dolog, amiben az a lényeg, hogy senki nem ismer lehetetlent." MOSOLYKA - MAJD HELYETT MOST nagyjátékfilm, Igaz történet alapján. Szereplők: Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Fanny Mosolyka, Pegasus Envoyé, Cserna Antal, Szalai Kriszta, Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter, Faragó András, Hais Dorka, Hais Fruzsi, Oszvald Marika, Borbiczki Ferenc (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:Pinokkió

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református (ismétlés) és Lélekműhely: A meghitt kapcsolat jellemzői/teendők a meghitt kapcsolatért 4. - A meghitt Isten kapcsolat jellemzői 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós