Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 31. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kovács Kálmán, a Timóteus Társaság családi szolgálatának koordinátora

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Szeretetre születtünk. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök a keceli római katolikus templomban telt ház előtt tartott előadást, melynek témája a szeretet volt. Szeretet, mely ott van a hétköznapokban, átível földrészeken, és független attól, hogy ki mely nemzethez tartozik. Azért, mert a szeretet nem földi, hanem mennyei, Isteni. Püspök atya tanúságtétele erről szól! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Különleges falfestékek segíthetnek a klímaharcban. Kitalálták a tudósok, hogyan gyárthatunk oxigént a Holdon. Mire használják a kutyák a bajszukat? Feltérképezték a muslica agyának egy részét. Laborban növesztettek emberi és állati miniagyat. Óriási áttörés küszöbén a rákkutatás. Hogyan ellenőrizhető, hogy, sugároz-e a mikrohullámú sütő. (ismétlés)

        12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kecskés Tibor Kefir

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha:Tudatos és egészséges táplálkozás - Mongyi Mariann a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki elhozta a kutatók és tudósok által összeállított 50 legegészségesebb étel listáját. Számos alapanyagot használunk a hétköznapjainkban, amiről lehet, hogy nem is tudjuk, mennyire egészséges. Mariann ehhez a témához kapcsolódó, egészséges receptekkel is ellát minket. Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Mike Árpád jogász hallgatóval beszélgetünk. Árpád a legmotiváltabb és lelkesebb egyetemistaként dolgozó férfi, akivel az elmúlt években riportoztam. Amíg a középiskolában nem erőltette túl a tanulást, kivéve természetesen a felvételi tárgyait, az egyetemen néhány hónap alatt az eminensek közé küzdötte magát. Talán a nagymama kérése is segített ebben, aki a fizetős iskola költségeiben avval a feltétellel segített, ha nincs bukás és semmi tárgyal nem lesz elmaradva az unoka. És valahogy belejött Árpi a tanulásba, pedig a jog kemény terület! Olyannyira, hogy így 5-öd évben az eredménye után már csaknem 75%-át az egyetem fizeti a tandíjának. Elképesztő energiával tanul és már a szakmában dolgozik és tapasztal. Az elején közel 2 és fél évig az RTL klub televíziós csatornánál dolgozott az egyetem mellett, hogy a költségeit tudja fedezni. Rengeteg erőt, élményt és természetesen élettapasztalatot köszönhet ennek az időszaknak! Feltétlen tartsatok velünk ebbe a beszélgetésbe, garantáltan energiafeltöltő lesz! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A láda titka, avagy a soknevű ószeres esete

19:15 - Irodalom az éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szoros kapcsolat 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája