Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 29. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Paulovics László, grafikus

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Foglyok magyar szatirikus filmdráma 2019. A Foglyok című magyar film, megtörtént eseményeken alapuló történetet dolgoz fel. Egy abszurd helyzetről van szó, amelynek lényege, 1951-ben egy reggel a Gaál-családnál (a két családfő: Fekete Ernő és Szamosi Zsófia) megjelenik két ávós (Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor), akik keresnek valakit, akiről senki nem tudja igazán, hogy kicsoda. De miután feltették a kérdéseiket, az ávósok nem mennek sehova, ők sem engedhetnek ki semmit, az ablakokhoz sem lehet menni, nemhogy a gangra. És hogy még súlyosabb legyen a helyzet, ha bárki csenget a bejárati ajtónál, azt is berántják magukkal, és nem engedik ki többet. A Gaál-lakás egy csapda lesz, ami csak annak nyilvánvaló, aki belép oda. Legyen az házmester, érdeklődő, ismerős, vagy rokon. Egy hihetetlen, de igaz történet az Oscar díjas Deák Kristóf rendezésében. A filmet a Duna Televízió mutatta be, 2019. december 28-án. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: A serdülőkor fogas és egyéb kérdései - Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel beszélgetünk. A személyi higiénia kérdéseiről beszélgetünk Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel. A riportban különösen hangsúlyossá tettük a fogak megfelelő ápolásának fontosságát, a megfelelő tisztálkodási rutin kialakítását, valamint a tetoválás és a testékszerek világába is ellátogatunk. Fogadják műsorunkat szeretettel! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Mit tegyünk, ha nincs mit tenni? Olvassuk a katasztrófahíreket, szemünk előtt omlik össze a civilizáció és a természeti környezet... Mi az, amit mi tehetünk önmagunk és a környezetünk javításáért, alakításáért? Fontosabb-e például híreket olvasni, mint a hálára, a pozitív cselekvésre koncentrálni...? Erre keresi a választ e heti műsorunkban Kohout Zoltán és Csányi Ágnes. Tartsanak velünk!

14:00 – Sztárportré: Szatmári Orsi énekesnő, ének-korrepetitor a Sztárportréban! „Elfogadom azt, ha nem leszek anya, mert akkor nekem ebben az életben valamit gyermek nélkül kell megtanulnom. Még nem tudhatom, hogy van-e rá lehetőségem, mert nincs hozzá potenciális alany.  Nem tudom milyen meddőnek lenni, és nem tudom milyen elveszíteni egy gyermeket, csak azt tudom, hogy valami miatt nagyon foglalkoztat ez a dolog. Készülök ebben a témában hamarosan valamire, ami bízom benne, hogy hitet vagy reményt tud majd adni. 44 év alatt a legnagyobb megtapasztalásom az elfogadás, hogy minden úgy van jól, ahogy van. Minden okkal történik, és nem tudjuk megváltoztatni a sorsunkat. Tudunk tenni érte, hogy jobb legyen, de a görcsös akarás, mindig a dolgok ellentétét váltja ki - úgy vettem észre. Ez nem azt jelenti, hogy felteszem a kezem, és lesz ahogy lesz! Maximálisan megteszek nap mint nap mindent azért, hogy egy ép testben, ép lelket köszöntsek minden reggel a tükörben. Én így vagyok teljes, hogy tanítok is: Szoktam mondani, hogy egy énekesnő vagyok, aki segít énekessé nevelődni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy tőlem szeretnének tanulni. Ettől vagyok Szatmári Orsi, hogy van ez az énem is, és a következő években is ezen fogok dolgozni, hogy a kettő alkosson egy tökéletes egységet.” (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Látni a szépet és látni a rosszat. A fenti cím remekül foglalja össze azt a világlátást, amely Bicskei Zoltán vajdasági magyar filmrendezőt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját, grafikust jellemzi. Hitben gyökerező élete, az egymást követő generációk sorsa iránti féltés fogalmazódik meg szavaiban, melyet keresetlen, kendőzetlen módon adja tudtunkra. Higgyék el; gazdagabbak lesznek, ha meghallgatják mai műsorunkat! Szeretettel ajánlom figyelmükbe!

19:00 – Szép Álmokat: A láda titka, avagy a soknevű ószeres esete

19:15 – Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A szoros kapcsolat 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája