Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 28. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Pataky Attila, rockzenész, Edda művek énekese

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel –Kohi-Pál Eszter - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Regős Gyulával a szaunázás hasznáról, módjairól beszélgettünk. Gyulát sokan ismerik városunkban, hisz munkája családja révén őshonos és tősgyökeres halasi. Közel 30 éves szaunázási gyakorlattal rendelkezik, azóta használja ezt az egészségvédő módszert feleségével együtt. Nem hiába, hisz azóta nem voltak betegek, tehát eredményes a dolog! Megtudjuk, hogyan talált rá erre a dologra, a heti 2-3 alkalommal rendszeres szaunázást hogyan érdemes csinálni, no ést azt is mikor nem. A méregtelenítés és értorna mellett nem kis szerepe van a lélek megnyugvásának a kikapcsolódásnak is benne- vallja. Ha velünk tartanak azt is megismerjük, milyen is a szauna etikett! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Szatmári Orsi énekesnő, ének-korrepetitor a Sztárportréban! „Elfogadom azt, ha nem leszek anya, mert akkor nekem ebben az életben valamit gyermek nélkül kell megtanulnom. Még nem tudhatom, hogy van-e rá lehetőségem, mert nincs hozzá potenciális alany.  Nem tudom milyen meddőnek lenni, és nem tudom milyen elveszíteni egy gyermeket, csak azt tudom, hogy valami miatt nagyon foglalkoztat ez a dolog. Készülök ebben a témában hamarosan valamire, ami bízom benne, hogy hitet vagy reményt tud majd adni. 44 év alatt a legnagyobb megtapasztalásom az elfogadás, hogy minden úgy van jól, ahogy van. Minden okkal történik, és nem tudjuk megváltoztatni a sorsunkat. Tudunk tenni érte, hogy jobb legyen, de a görcsös akarás, mindig a dolgok ellentétét váltja ki - úgy vettem észre. Ez nem azt jelenti, hogy felteszem a kezem, és lesz ahogy lesz! Maximálisan megteszek nap mint nap mindent azért, hogy egy ép testben, ép lelket köszöntsek minden reggel a tükörben. Én így vagyok teljes, hogy tanítok is: Szoktam mondani, hogy egy énekesnő vagyok, aki segít énekessé nevelődni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy tőlem szeretnének tanulni. Ettől vagyok Szatmári Orsi, hogy van ez az énem is, és a következő években is ezen fogok dolgozni, hogy a kettő alkosson egy tökéletes egységet.”(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Milyen is a filmes szakma? - Vidovics Ádámot a Metropolitan Egyetem friss diplomását halljátok

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. Foglyok magyar szatírikus filmdráma 2019. A Foglyok című magyar film, megtörtént eseményeken alapuló történetet dolgoz fel. Egy abszurd helyzetről van szó, amelynek lényege, 1951-ben egy reggel a Gaál-családnál (a két családfő: Fekete Ernő és Szamosi Zsófia) megjelenik két ávós (Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor), akik keresnek valakit, akiről senki nem tudja igazán, hogy kicsoda. De miután feltették a kérdéseiket, az ávósok nem mennek sehova, ők sem engedhetnek ki semmit, az ablakokhoz sem lehet menni, nemhogy a gangra. És hogy még súlyosabb legyen a helyzet, ha bárki csenget a bejárati ajtónál, azt is berántják magukkal, és nem engedik ki többet. A Gaál-lakás egy csapda lesz, ami csak annak nyilvánvaló, aki belép oda. Legyen az házmester, érdeklődő, ismerős, vagy rokon. Egy hihetetlen, de igaz történet az Oscar díjas Deák Kristóf rendezésében. A filmet a Duna Televízió mutatta be, 2019. december 28-án.

14:00 – Önindító: Mike Árpád jogász hallgatóval beszélgetünk. Árpád a legmotiváltabb és lelkesebb egyetemistaként dolgozó férfi, akivel az elmúlt években riportoztam. Amíg a középiskolában nem erőltette túl a tanulást, kivéve természetesen a felvételi tárgyait, az egyetemen néhány hónap alatt az eminensek közé küzdötte magát. Talán a nagymama kérése is segített ebben, aki a fizetős iskola költségeiben avval a feltétellel segített, ha nincs bukás és semmi tárgyal nem lesz elmaradva az unoka. És valahogy belejött Árpi a tanulásba, pedig a jog kemény terület! Olyannyira, hogy így 5-öd évben az eredménye után már csaknem 75%-át az egyetem fizeti a tandíjának. Elképesztő energiával tanul és már a szakmában dolgozik és tapasztal. Az elején közel 2 és fél évig az RTL klub televíziós csatornánál dolgozott az egyetem mellett, hogy a költségeit tudja fedezni. Rengeteg erőt, élményt és természetesen élettapasztalatot köszönhet ennek az időszaknak! Feltétlen tartsatok velünk ebbe a beszélgetésbe, garantáltan energiafeltöltő lesz!(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Különleges falfestékek segíthetnek a klímaharcban. Kitalálták a tudósok, hogyan gyárthatunk oxigént a Holdon. Mire használják a kutyák a bajszukat? Feltérképezték a muslica agyának egy részét. Laborban növesztettek emberi és állati miniagyat. Óriási áttörés küszöbén a rákkutatás. Hogyan ellenőrizhető, hogy, sugároz-e a mikrohullámú sütő.

19:00  - Szép Álmokat: A láda titka, avagy a soknevű ószeres esete

19:15 - Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter - Református(ismétlés), Lélekműhely: Vonzalom 2. - A szoros kapcsolat 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája