Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 27. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Ősapay György Prof Dr., a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Babacsalogató alapítvány kuratóriumának elnöke

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Szabó-Kocsis Dorottya segítségével betekinthetünk az angliai nemzetközi kapcsolatok egyetemi képzésbe. Dorka nemrég fejezte be az első félévét Coventry-ben nemzetközi kapcsolatok szakon. Fantasztikus sok élmény érte már az első félév során. Sikerült neki az induló 80 hasonló szakos diák között az első 10-be kerülni eredményeit illetően. Beszél a kollégiumról, az oktatás rugalmas és gyakorlatias rendszeréről. Nagyon jól érzem magam, meséli lelkesen. Nincs sok órám, de annál nehezebbek, és bár nem okoz gondot a nyelv használata, de azért bele kellett jönnöm, hogy hetente közel 400 oldal angol nyelvű szakirodalmat kell feldolgoznom. Tartsatok velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Nálunk debütál Gusztos Bence új száma. Lassan 10 éve már annak, hogy a Megasztárban egy egész ország ismerte meg és volt rá büszke egész Kiskunhalas. Gusztos Bence azóta már Angliában él, de most hazalátogatott és ha már itthon volt, beszélgettünk is vele a Halas Rádióban. Elvesztette az inspirációt, de aztán egy koncert után visszatalált az útra. Arra az útra, amiről mindig is tudta, hogy az az övé. Bence újra zenél, erről mesél mai magazinunkban, no meg a 92.9-en, a Halas Rádióban debütáló új daláról, amit a beszélgetés után meg is hallgatunk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Rabb Luca hegedűművész mesél diplomaszerzésről, pályájáról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Nem öregszik a több mint ezer évig is elélő páfrányfenyő. Több évtizedes, az immunrendszerrel kapcsolatos rejtélyt oldottak meg magyar tudósok. Tíz évvel is tovább élhetünk egészségben, ha néhány dologra odafigyelünk. Szupererőt ad a szemeknek az új kontaktlencse, a sötétben is lát vele az ember. 5 tudományos tény, ami igazolja, hogy a kirándulás az egyik legjobb dolog, amit az elmével tehetünk. Összefüggést találtak a burnout és a szívritmuszavar között. Elkészültek az első élő, öngyógyító robotok. Megalkották a szobabiciklit, ami képes egész nap ellátni lakásunkat árammal. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Krisz Rudolf! „Eljött az a pont, hogy én is apuka legyek! Óriási dolog, hogy gyermekünk született! Ilyenkor érzem, hogy milyen szerencsések vagyunk.” A zenész-énekes a kilencvenes évek sikerei után, az elmúlt időszakban remekül felvette a zenei fordulatszámot. Dalainak szövegét egy ideje már a párja írja. „Most azon dolgozom, hogy úgy tudjak apja lenni a gyermeknek, hogy közben megmaradjon zeneileg is az a tűz és akarás, ami az elmúlt években volt. Eddig eléggé szabadon éltem, valószínűleg jót tett nekem is most ez a változás. Átalakult nagyon sok minden az életemben: ami eddig fontos volt, az most kevésbé.” 2 hónapos lesz a baba (Lea). „Hatalmas élmény, amikor nagy csodálkozó szemekkel rám néz a pici, és azt érzékelem, hogy számára én vagyok a mindenség. Megnyugszik, amikor ott van az ölemben. Nevelés szempontjából azt gondolom, hogy a szeretet mindenre megoldás. A legfontosabb, hogy ne csak a saját dolgunkkal foglalkozzunk mindig, ne csak a saját érdekünket nézzük!” (forrás: sztarportre.hu)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:A láda titka, avagy a soknevű ószeres esete

19:15 - Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Vonzalom 2. - A szoros kapcsolat 1. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája