Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 17. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gadóné Kézdy Edit, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása és Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Rettegés helyett. A daganatos betegségek mindenkiben félelmet váltanak ki. A környezet is gyakran úgy tekint az érintett személyre, mint akinek sorsa meg van pecsételve. Tudni kell azonban, hogy a "nagy mumus" nem legyőzhetetlen ellenfél; számos lehetőség adott, hogy a problémának elébe menjünk! A HOGYAN-ról Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel beszélgetünk! Köszönjük, hogy minket hallgatnak! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Tovább élnek az optimista emberek. A túl sok, és a túl kevés alvás is ront a memórián, és a reakcióidőn. Nem hallanak jól a repülőterek közelében élő madarak. Elkészült az okosóra, ami nagyon sok mindent mér. Elkészült egy házi robotot, amellyel könnyebb lehet az életünk. Önvezető vonat állt forgalomba Kínában. A század második felétől működhet az új típusú fúziós erőmű. Fellövik a legmodernebb szuper űrtávcsövet. Találtak egy új, Föld-méretű bolygót a lakható zónában.  Különös jel érkezett az űrből, ami mindent felforgathat. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Gálvölgyi János

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha:Testi-lelki méregtelenítés - Vendégünk Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője, akivel az ünnepek utáni takarításról, szemetelésről beszélgetünk. Környezetünk mellett fontos lelkünk és testünk méregtelenítése is, ehhez kapunk ötleteket, tanácsokat! Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Az Enesei ikrek, Márton és Dani beszámolója a vegyész szakról pályáról. Az ELTE vegyészkarán szereztek BSC diplomát az iker fiúk, miután a Sziládyban leérettségiztek. Jelenleg az MSC-t végezték és végzik, melynél már kettévált az érdeklődésük. Nyilván a szülők végzettsége és inspirációja is közrejátszott a választásnál, de ez szerencsésen találkozott a fiatalok érdeklődésével. Az egyetemi évek alatt minden lehetőséget megragadtak a munkára a tanulás mellett. Széles a paletta mit is dolgoztak egyetemistaként, mielőtt belefogtak szakmai gyakorlatukba, munkájukba. A sport sem maradt ki az életükből, a teherbírás alapfeltételének vallják. Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A megbocsátás elősegítői, akadályai. Megbocsátás és vallásosság. Megbocsátás és gyógyulás. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja