Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 01. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tulassay Tivadar Dr. orvos, egyetemi tanár

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Denis Diderot - Az apáca

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - A bizalom amerikai filmsorozat 2018. A HBOgo filmcsatornán látható sorozat, világ akkori leggazdagabb emberének, a már-már abszurd mértékű kapzsiságáról hírhedt John Paul Getty unokájának elrablásáról szól. Donald Sutherland zseniális alakításában egy olyan ember portréját láthatjuk, akit lehetetlenség kiismerni: elképesztően fukar és egy aljas, a személyzet számára pénzbedobós telefont szereltetett fel, és a fogát szívja, mert néhány centtel emelték a napilapja árát, de közben a maga módján egy szerencsétlen, magányos öregember. Hiába tart páratlan műkincsekkel teli palotájában háremet, hiába adja rá egy szolga még az alsógatyáját is. Rendkívül összetett figura, és láthatjuk, hogy képes a szeretetre, noha unokája elrablásának hírére csak annyit reagál a reggelije mellett, hogy "túl kemény a vaj". (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Református istentisztelet

11:00 – Jóllét: Testmozgás, mozgásidő, egészség-hidegben, teremben, télen-beszélgetés Igás Andor testnevelő tanárral. A mai gimnazisták mozgásának állapotáról, motivációjáról, képességeikről beszélgettünk Igás Andorral a Szilády gimnázium testnevelő tanárával. Amikor az iskolából kikerülnek a diákok, nagy kérdés, hogy hogyan élik tovább az életüket. Mozgás, sport, életforma, minták és megszokások. Felnőttként is érdemes az egészséges életmódot folytatni, hetente többször mozogni, még hidegben is megéri a szabad levegőn való mozgást megtartani. Hogy a hidegben mire kell fokozottabban figyelni, az kiderül riportunkból. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Mi következik az önzés korszaka után? Jó esetben az emberi élet három részre osztható: először felneveljük, aztán kibontakoztatjuk az énünket – végül pedig feláldozzuk az egónkat a közösség, a tudás, a művészet vagy a hit érdekében. Ez a mintázat megmutatkozik az emberiség történelmében is: a kapitalizmus korszakában a faj eljutott az én-kibontakoztatás, az individualizmus, az egó érvényesítésének korába. De mi jön ezután? A kérdésre Csányi Ágnes műsora keresi a választ.

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Szalai Kriszta színművész, író! "Feladatokat kapunk az életben, amiket meg tudunk oldani - azért kapjuk. Azt gondolom, hogy mindenki meg akarja oldani, csak van akinek nincs elég hite, önbizalma hozzá. Kell a szeretet, a hit, és a tett! Menni kell a megoldásokat keresni. Ha valaki ki akar kerülni egy feladatot, akkor kap majd egy másikat. Mindenki a gyerekkorából táplálkozik, hogy milyen családba született. Van aki szerencsésebb, és van aki kevésbé. Van akit sokat dicsértek gyerekkorában, és van akit nem. Akit nem dicsértek, az lehet, hogy semmilyen önbizalommal nem rendelkezik." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Egy hivatás útja, mélypontok nélkül. Kevesen tudják elmondani magukról, hogy választott hivatásuk egyben az egyik legnagyobb örömforrásuk is. Nagy-Czirok Lászlóné azon kevesek közé tartozik, aki a pedagógus pályán találta meg mindazt, amit az élet lehetőségként számára ajándékozott. Mind a mai napig elkötelezetten, lelkesen végzi a rábízott munkát, jelen pillanatban a Szilády Áron Református Gimnáziumban! Ha megtisztelnek figyelmükkel a hallgatók, egy nagyszerű ember életébe nyernek bepillantást!

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Fekete István: Tüskevár

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A szülősített létből kivezető út 3. - A szülősítés speciális változata 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt