Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 31. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tolvaly Ferenc, író, filmrendező

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel –Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Bíborosi látogatás Kiskunhalason. Hosszú és eredményes előkészítő munka után Kiskunhalasra látogatott Krakkó érseke, a néhai II. János Pál pápa személyi titkára Stanisław Dziwisz bíboros úr. Kuris István László alpolgármester úr - aki maga is sokat tett azért, hogy ez az esemény megvalósuljon - számol be mindarról, ami ezen a rövid, de tartalmas és emlékezetes látogatáson történt. Köszönjük, ha meghallgatnak bennünket! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Szalai Kriszta színművész, író! "Feladatokat kapunk az életben, amiket meg tudunk oldani - azért kapjuk. Azt gondolom, hogy mindenki meg akarja oldani, csak van akinek nincs elég hite, önbizalma hozzá. Kell a szeretet, a hit, és a tett! Menni kell a megoldásokat keresni. Ha valaki ki akar kerülni egy feladatot, akkor kap majd egy másikat.

Mindenki a gyerekkorából táplálkozik, hogy milyen családba született. Van aki szerencsésebb, és van aki kevésbé. Van akit sokat dicsértek gyerekkorában, és van akit nem. Akit nem dicsértek, az lehet, hogy semmilyen önbizalommal nem rendelkezik."(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Képzőművészet és gasztronómia - Kohout Máté tapasztalatai Hollandiában

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. A bizalom amerikai filmsorozat 2018. A HBOgo filmcsatornán látható sorozat, világ akkori leggazdagabb emberének, a már-már abszurd mértékű kapzsiságáról hírhedt John Paul Getty unokájának elrablásáról szól. Donald Sutherland zseniális alakításában egy olyan ember portréját láthatjuk, akit lehetetlenség kiismerni: elképesztően fukar és egy aljas, a személyzet számára pénzbedobós telefont szereltetett fel, és a fogát szívja, mert néhány centtel emelték a napilapja árát, de közben a maga módján egy szerencsétlen, magányos öregember. Hiába tart páratlan műkincsekkel teli palotájában háremet, hiába adja rá egy szolga még az alsógatyáját is. Rendkívül összetett figura, és láthatjuk, hogy képes a szeretetre, noha unokája elrablásának hírére csak annyit reagál a reggelije mellett, hogy "túl kemény a vaj".

14:00 – Önindító: Gyarmati Lilla - Humánerőforrás menedzser útja. A bűbájos atléta alkatú volt sziládys diáklány fiatal kora ellenére nagyon sok tapasztalattal rendelkezik tanulás és munkahelykeresés kapcsán egyaránt. Jelenleg a SAP-nál dolgozik, amit imád, de bizony nem elsőre találta meg. Könyvtár informatikusként kezdte, portugál minorral. S hogy ebből, hogy lett a SAP, milyen iskolák és munkahelykeresések és tapasztalatok előzték meg? No és a kifejezetten nagy mozgásigényű és tehetséges kislány, ma fiatalasszonyként mit sportol, és szerelmes-e még a lovakba - mindezt megtudhatjátok, ha velünk tartotok mai Önindító magazinunkba!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Nem jó ötlet megmosni a nyers húst. Miért kapcsolja ki a tévét elalvás előtt? A reggeli előtti mozgás kétszer jobban fogyaszt. Az átlagosnál jobb az autizmussal élők hallása. Miért szeretik a gyerekek annyira a kukásautót? Elkezdték összeszerelni a csúcssebességű repülőgépet. Egymilliméteres Dávid-szobrot, illetve mikroszkopikus mézeskalácsházat készítettek.

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az Éterben: Fekete István: Tüskevár

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés), Lélekműhely: A szülősített létből kivezető út 3. - A szülősítés speciális változata 1.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt