Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 30. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Tolcsvay Béla, gitáros, énekes, zeneszerző

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel! -   Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Molnár Zsolt sziládys diák és a street workout. A 14 éves Zsolt még egy éve sincs, hogy elkezdte az edzéseket, máris országos szinten teljesít. Mit tesz a lelkesedés és elszánt és kitartó munka, ha alapadottsággal is párosul. Zsolti a magyar nevén utcai edzésnek mindkét műfaját eredménnyel űzi, a saját súly és az akrobatika egyaránt a kedvence. Hogyan is működnek ezek az edzések, honnan is tanul új és új elemeket, no és leginkább mit ad, mit jelent számára mindez? Megtudjátok, ha velünk tartotok ebbe a beszélgetésbe! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Halasi pincérek dolgoztak a Gundel étteremben. Novemberben a Vári Szabó Iskola két pincér oktatója, Stenczel Ferenc és Dora Roland és két pincér tanulója, Gáspár Attila és Tóth Antal József meghívást kapott a Gundel étterembe a Gundel-díjátadó ünnepségen részt venni a felszolgálásban. 40 pincér 160 vendéget látott el a riportban hallható étel- és italsorral. Élményeikről mesélnek diákok-tanárok. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: A halasi Daczi Sándorral, a TV-s kvízműsorok állandó szereplőjével beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Bíborosi látogatás Kiskunhalason. Hosszú és eredményes előkészítő munka után Kiskunhalasra látogatott Krakkó érseke, a néhai II. János Pál pápa személyi titkára Stanisław Dziwisz bíboros úr. Kuris István László alpolgármester úr - aki maga is sokat tett azért, hogy ez az esemény megvalósuljon - számol be mindarról, ami ezen a rövid, de tartalmas és emlékezetes látogatáson történt. Köszönjük, ha meghallgatnak bennünket!

14:00 – A tudomány mai állása: Teljesítette futópróbáját a NASA marsjárója. Meglepő hangot ad ki a Föld, ha elektromosan töltött részecskék bombázzák. A Föld északi mágneses pólusa gyorsabban vándorol, mint gondolták. Megtalálták, hogy ki építette a pisai ferde tornyot. Több száz éves problémát oldottak meg. Ha meg akar jegyezni valamit, ne is figyeljen oda! Nem jó ajándékokkal elhalmozni a gyerekeket. Újabb kutatás: növeli egyes betegségek kockázatát az elektromos cigaretta. Magyar kutatók eddig ismeretlen kapcsolatokat találtak az agyban.  Mesterséges idegsejtekkel gyógyítanák az Alzheimer-kórt. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Harsányi Gábor! „Színművész vagyok, de imádok írni!” Harsányi Gábor színművész, kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, drámaíró: „Amikor az író Harsányi Gábor leír egy mondatot, mindig ott van a színész füle is, és beleszól. Vígdrámát írok, én neveztem így el. Megy egy nagyon erős drámai vonal, amelyben végig vígjáték elemek vannak, abszurd, vagy akár tragikomikus is lehet, a végén pedig felszabadul és fellélegzik az ember. Vannak olyan darabok is, amelyek szomorúan végződnek. Ilyen a Börtönszínház című darabom. Ez a darab végig szomorú. Olyan keményen lehengerlő, olyan elkeserítő és fájdalmas, dacára annak hogy végig lehet nevetni, hogy nagyon át kell gondolni amikor közönség előtt játsszuk. Például meghívtak minket játszani egy börtönbe, és a börtönparancsnok, aki felkészült a darabból, félrehívott, és azt mondta: meg szeretném kérni, hogy ne legyen ilyen szomorú a vége. Átalakítottuk két-három húzással, adta magát a darab, nem volt semmi gond, és happy end lett.” (forrás: sztarportre.hu)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az Éterben: Fekete István: Tüskevár

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szülősített létből kivezető út 3. - A szülősítés speciális változata 1.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt