Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 28. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beszkid János, Rimóc község polgármestere

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Ajándékot adni és kapni is jó. Látni az örömet, a meglepetést a gyerekek szemében, az a szülőknek a legnagyobb boldogság. De milyen is a jó ajándék? Az ünnepek előtt sok szülőnek, nagyszülőnek okoz fejtörést, hogy mit is ajándékozzanak a gyermekeknek. Mai adásunkban Bégi Szilvia és Hegedűs Zoltán 2 gyermekes szülőkkel beszélgetek ajándékozási szokásaikról. majd a műsor második felében a Gólyafészek Óvoda nagycsoportosait, Igás Lucát, Csomor-Bohner Júliát, Meliska Zétényt és Rajmund Dávidot faggatom arról, hogy számukra mit jelent ajándékot kapni és adni. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: 15 éves a Sport az Esélyért Egyesület - A mai Ziccer vendége az egyesület elnöke Molnárné Gép Anikó, akivel 15 évet ugrottunk vissza az időben és elevenítettük fel azt, hogy a kezdeti időszaktól milyen út vezetett az idei születésnapi focigáláig. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Halasi pincérek dolgoztak a Gundel étteremben. Novemberben a Vári Szabó Iskola két pincér oktatója, Stenczel Ferenc és Dora Roland és két pincér tanulója, Gáspár Attila és Tóth Antal József meghívást kapott a Gundel étterembe a Gundel-díjátadó ünnepségen részt venni a felszolgálásban. 40 pincér 160 vendéget látott el a riportban hallható étel- és italsorral. Élményeikről mesélnek diákok-tanárok.

11:00 – 153-Lélekmód: Dér Andrással beszélgetünk munkáról, családról. Városunk jól ismert történelem tanárának középső fia, Andris nemrégiben költözött családjával Kiskunhalasra. Sikeres közgazdászként dolgozik 8 éve Budapesten. Beszélgetünk a gyermekkorról, arról hogyan is alakult élete, pályája, hogyan és miért döntöttek nagy örömünkre a hazaköltözés mellett. Természetesen az új halasi élet előnyeiről, mai munkáiról is hallhatnak hallgatóink. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Régen Verdi nem merte kiadni a kottákat a zenészeknek a premier napjáig, különben az utcán rögtön a legjobb dallamait fütyülték volna. Manapság az operáról inkább az unalmas középiskolai énekórák jutnak eszünkbe. Pedig az opera ennél jóval több. Híres operák sorozatunkban minden kiderül. Richard Wagner: Tannhäuser. Szabad asszociációban valami nagyon elvont, hosszú és érthetetlen zenei dolgot jelent. Pedig ha ismernénk egy-két művét, leesne az állunk a csodálkozástól! Ott van például a Tannhäuser a korai évekből – olyan dallamos, hogy azt hihetnénk, nem is maga Wagner írta.

18:00- Halas anno: Szovjet bombázás Kiskunhalason. Egy idézet a II. világháború híradásaiból:„Karácsony előestéjén súlyos támadás érte városunkat. A támadást megelőzőleg sok repülőgép húzott el fölöttünk, melyek valószínű, távolabb, más felé igyekeztek.” Ez a híradás tudósított a kor egyik legborzalmasabb helyi háborús eseményéről. 1944. december 24-én repülőgépek jelentek meg városunk éjszakai egén és bombákat zúdítottak ránk.

19:00 – Szép Álmokat: A tündérsíp

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A szülősített létből kivezető út 2. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben