Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 25. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Babay Kristóf, Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa 2.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: Állami Áruház film - dr. Téglás Péter ajánlója. Az Állami Áruház egy 1952-ben forgatott és 1953. január 23-án bemutatott magyar zenés, propagandisztikus filmvígjáték Gertler Viktor rendezésében. A korszak egyik legsikeresebb filmvígjátékában a néhány mondatos szerepeket is a legnépszerűbb színészek alakították. Finnországban 1955. február 4-én mutatták be. Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív eladó és Glauziusz bácsi, a lelkiismeretes, becsületes könyvelő segíti munkáját. Ilonkával eleinte inkább csak folyton vitatkoznak, holott mindkettőjük életét a munka tölti ki. A vetélkedésből hamarosan szerelem lesz. Közben Dancs, a régi igazgató elterjeszti a rémhírt, hogy az új szocialista kereskedelem nem képes kielégíteni a keresletet. Rokonaival és barátaival felvásárlási akcióba kezdenek, ami tömeghisztériához vezet. Az új áruház azonban állja a vásárlók ostromát, amíg megérkezik az áru utánpótlás. - (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Református istentisztelet

11:00 – Jóllét: Az életmódváltás buktatói. Okos telefon, okos óra, okos otthon; az asztalunkon pedig okos tányér. Nem hallottak róla? Nem tudják, miről maradtak le! Szó szerint, mert mára már ez is elavult, akárcsak a régi táplálkozás piramis. Van helyette egy új, mely ésszerűbben és a legújabb kutatásokat figyelembe véve lett megalkotva. Erről beszélgetünk mai vendégemmel, Nagy- Kumich Nikolettel. Fogadják szeretettel! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Beszédes csend, avagy mi van két gondolat között? A modern ember abban a tévhitben él, hogy csak gondolatokkal és szakadatlan médiafogyasztással lehet élni és irányítani az életet. De vajon mi lenne, ha a testünkkel művelnénk azt, amit az elménkkel – hogy szüntelenül tápláljuk valamivel? Pár nap alatt rosszul lennénk. No és mi történik, ha egy percre abbahagyod a gondolkozást, élményfogyasztást? Mire gondolsz két gondolat közt? Mi jut el hozzád, ha naponta 5-10 percet ülsz a saját néma csendedben? Erről beszélget Kohout Zoltán és Csányi Ágnes.

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Harsányi Gábor! „Színművész vagyok, de imádok írni!” Harsányi Gábor színművész, kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, drámaíró:  „Amikor az író Harsányi Gábor leír egy mondatot, mindig ott van a színész füle is, és beleszól. Vígdrámát írok, én neveztem így el. Megy egy nagyon erős drámai vonal, amelyben végig vígjáték elemek vannak, abszurd, vagy akár tragikomikus is lehet, a végén pedig felszabadul és fellélegzik az ember. Vannak olyan darabok is, amelyek szomorúan végződnek. Ilyen a Börtönszínház című darabom. Ez a darab végig szomorú. Olyan keményen lehengerlő, olyan elkeserítő és fájdalmas, dacára annak hogy végig lehet nevetni, hogy nagyon át kell gondolni amikor közönség előtt játsszuk. Például meghívtak minket játszani egy börtönbe, és a börtönparancsnok, aki felkészült a darabból, félrehívott, és azt mondta: meg szeretném kérni, hogy ne legyen ilyen szomorú a vége. Átalakítottuk két-három húzással, adta magát a darab, nem volt semmi gond, és happy end lett.” (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép Álmokat: A tündérsíp

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely –A szülősített létből kivezető út 1.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben