Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 20. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Árvay Zolta képzőművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A 2020-as Szilády Kupáról mesél Tóth Ferenc főszervező. Immár 3. éve zajlik ebben a formájában a Sziládynak ez a nemzetközi futsal sporteseménye. A 2020. január 10-12-ig, péntektől-vasárnapig zajló sporteseménye. Idén a lányok és ifjabb fiúk mérkőzései az iskola buborék sportcsarnokában, az idősebb fiúk 10 csapatának mérkőzési pedig a Dékáni sportcsarnokában fognak zajlani. A városi középiskolák csapatai mellett Kecskemétről, Lengyelországból is érkeznek sportolók a tornára. A vasárnapi eredményhirdetés előtt az iskola apukái és tanár kollégái játszanak majd barátságos mérkőzést. Tartsanak velünk a részletekért!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Az életmódváltás buktatói. Okos telefon, okos óra, okos otthon; az asztalunkon pedig okos tányér. Nem hallottak róla? Nem tudják, miről maradtak le! Szó szerint, mert mára már ez is elavult, akárcsak a régi táplálkozás piramis. Van helyette egy új, mely ésszerűbben és a legújabb kutatásokat figyelembe véve lett megalkotva. Erről beszélgetünk mai vendégemmel, Nagy-Kumich Nikolettel. Fogadják szeretettel! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Levegőbe emelkedett a világ első elektromos utasszállítója. Itt az alkalmazás, amellyel a bonyolultabb matekfeladatok is megoldhatók. A zsenik uralják a káoszt. Pszichológiai kísérletek, amelyek azt bizonyítják, hogy a tudatalattink irányít minket. Figyelmeztetnek a tudósok: nem mindegy hogyan használjuk az illóolajokat.  A vízben szülés ugyanolyan biztonságos, mint a hagyományos. Kamikaze robotkukás fogja megoldani az űrszemét problémáját. Megtalálták a legmélyebb kontinentális árkot. Egyedülálló régészeti program: láthatóak lesznek a mohácsi csata hőseinek arcai. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sztárportré: Tabáni István

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Karácsonyi és szilveszteri menü - Mongyi Mariannal, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével beszélgetünk, aki a saját karácsonyi és szilveszteri menüjét hozta el nekünk. Készül töltött káposzta, bejgli, fasírt és aprósütemények. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Sunny, azaz Asante Papo cserediák élményi Kiskunhalason. A dél-afrikai Johannesburgból érkezett ez 19 éves fiatal afrikai lány a Bibó István Gimnáziumba 2019 januárjában. Az elszánt Sunny-t féltették ugyan szülei, hogy a több mint 10 milliós afrikai nagyvárosból egy teljesen más kultúrájú és éghajlatú országba utazik egy egész évre a Rotary Youth Exchage program keretében. És az alig 150 centis kis hölgy megállta a helyét az új helyen, úgyannyira, hogy megtanult magyarul, és sok barátot szerzett, akiket most fájó szívvel hagy el, és tér vissza otthonába. Elmondása szerint valóban nehéz volt a kezdet, hisz hóesésbe érkezett, amit sosem látott azelőtt, és hideg volt, de nagyon. Eleinte folyton csak a hóesést néztem az ablakon keresztül a suliban, mesélte. Olyan volt, mint amikor valakit kidobnak az óceán középén és ki kell ússzon, vagy megfullad. Tudtam, hogy a nyelvet meg kell tanulnom, az a kulcsa mindennek, és sikerült! Tartsatok velünk, és élvezzük Sunny izgalmas történetét, édesen tört magyarságát! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Bambi

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szülősítés 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding