Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 18. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beszkid János, Rimóc község polgármestere

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Midway amerikai-kínai történelmi dráma 2019. A látványos, és többnyire izgalmas film a II. világháború, Japán és amerikai harcának egyik sorsdöntő, Csendes óceáni ütközetét mutatja be. Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor lebombázták Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai haditengerészetet, hogy véghezvigyék a háború egyik legnagyobb bravúrját a Midway szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a II. világháború kimenetelében. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Életmódváltás; miért és hogyan? Mai műsorunkban azt a nehezen megvalósíthatónak tűnő kérdést járjuk körül, hogy miért és főként: hogyan kezdjünk hozzá az életmódunk megváltoztatásához! Nagy-Kumich Nikolett több évvel ezelőtt hozta meg a döntést, amelyhez azóta is ragaszkodik. Miközben tapasztalatairól beszél, sok olyan gyakorlati ötletet is megoszt, amelyek segítenek a kudarcok elkerülésében. Hallgassak minket, megéri! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Belső manipuláció: én is becsapom magam....?! Indulatkeltés, butító leegyszerűsítés, hamis infók - nem könnyű megvédenünk magunkat a média és az internet manipulatív tartalmaitól. Ráadásul saját magunktól sem vagyunk védettek: sokszor észrevétlenül esünk saját előítéleteink csapdájába. Akit nem szeretünk, arról a legnagyobb disznóságot is elhisszük, akiért rajongunk, annak minden disznóságot elnézünk. Hogy is van ez?

14:00 – Sztárportré: Mohai Gábor előadóművész, műsorvezető a Sztárportréban! Színházban játszott, operettben szerepelt, film főszerepet kapott, mégis a mikrofonnál kötött ki. "Nem akartam soha színész lenni, 2-3 mondatos szerepeket játszottam. Akkor érzem jól magam, ha egyedül vagyok a színpadon, és verset mondok. Két operettben játszottam összesen. Debrecenben jól ismertek, mint versmondót. Nagyon sok vers van a fejemben, rengeteg előadó estet csináltam énekesekkel vagy egyedül. Egyszer, amikor a Bál a Savoyban című operettben szerepeltem, ahol nem kellett énekelnem, hanem mikrofonba kellett beszélni, azt mondta a barátnőm (ő játszotta a főszerepet, a Tangolitát) Máriáss Melinda, hogy olyan kellemes a hangom a mikrofonban, elmehetnék rádióbemondónak. 1978-ban kerültem a rádióba, 1-2 hónappal később pedig a televízióba. 27 éven át párhuzamosan dolgoztam a Magyar Rádióban és a Magyar Televízióban. A televízióban utána úgy gondolták, hogy nem kellenek már bemondók. A rádióban a mai napig ott vagyok. Pap családból származom, édesapám görög katolikus pap volt. Felnőtt fejjel gondolkoztam én is ezen, amikor már rádióbemondó voltam, de egy percig nem bántam meg, hogy nem lettem szerzetes, mert nagyon szeretem a munkámat. Most a katolikus televízióban dolgozom, és ott nagyon sokszor találkozom papokkal, szerzetesekkel, szerzetes nővérekkel. Tiszteletre méltó, ahogy elhivatottan élnek, de kívülállóként nézve ez nagyon nehéz élet. Nagyon sokat kell azért tenni, hogy valaki igazi szerzetes legyen. Óriási erő kell hozzá, és azt hiszem, hogy én erre képtelen lettem volna." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Adventi hangverseny - December 8-án adventi hangversenyt adott a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus a kiskunhalasi baptista imaházban, amelyre meghívta a szegedi Szeghy Endre Pedagógus Női Kart és a magyarkanizsai Cantilena Vegyeskart. A vendégkórusok vezetőivel beszélgetünk.

19:00 – Szép Álmokat: Bambi

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A szülősítés 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Agatha Christie - A karácsonyi puding