Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 17. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beke Csilla, tanár, mentálhigiénés szakember, biblio- és pszichodráma vezető 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel –Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Kérdőjelek, válaszokkal - Rontó Luca tanárnővel beszélgettünk. A fenti cím hátterében a Szilády Áron Református Gimnázium egy folyamatban lévő projektje húzódik meg, amely nem egyébről szól, mint a fiatalok célirányos és megalapozott tájékozódásáról leendő szakmájuk ill. hivatásuk iránt. Egy négyfős munkatársi csoport dolgozik azon, hogy minden tekintetben felkészültek legyenek diákjaink arra az időpontra, amikor felelős döntés kell hozniuk jövőjük egy részletéről. A projektről munkatársai nevében is Rontó Luca tanárnővel beszélgettünk! Hallgassanak bennünket, áldott, békés napot kívánunk mindannyiuknak! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Mohai Gábor előadóművész, műsorvezető! Színházban játszott, operettben szerepelt, film főszerepet kapott, mégis a mikrofonnál kötött ki.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Szabó-Nagy Katalin környezetmérnököt ismerjük meg.

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. Midway amerikai-kínai történelmi dráma 2019. A látványos, és többnyire izgalmas film a II. világháború, Japán és amerikai harcának egyik sorsdöntő, Csendes óceáni ütközetét mutatja be. Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor lebombázták Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai haditengerészetet, hogy véghez vigyék a háború egyik legnagyobb bravúrját a Midway szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a II. világháború kimenetelében.

14:00 – Önindító: Sunny, azaz Asante Papo cserediák élményi Kiskunhalason. A dél-afrikai Johannesburgból érkezett ez 19 éves fiatal afrikai lány a Bibó István Gimnáziumba 2019 januárjában. Az elszánt Sunny-t féltették ugyan szülei, hogy a több mint 10 milliós afrikai nagyvárosból egy teljesen más kultúrájú és éghajlatú országba utazik egy egész évre a Rotary Youth Exchage program keretében. És az alig 150 centis kis hölgy megállta a helyét az új helyen, úgyannyira, hogy megtanult magyarul, és sok barátot szerzett, akiket most fájó szívvel hagy el, és tér vissza otthonába. Elmondása szerint valóban nehéz volt a kezdet, hisz hóesésbe érkezett, amit sosem látott azelőtt, és hideg volt, de nagyon. Eleinte folyton csak a hóesést néztem az ablakon keresztül a suliban, mesélte. Olyan volt, mint amikor valakit kidobnak az óceán középén és ki kell ússzon, vagy megfullad. Tudtam, hogy a nyelvet meg kell tanulnom, az a kulcsa mindennek, és sikerült! Tartsatok velünk, és élvezzük Sunny izgalmas történetét, édesen tört magyarságát!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Levegőbe emelkedett a világ első elektromos utasszállítója. Itt az alkalmazás, amellyel a bonyolultabb matekfeladatok is megoldhatók. A zsenik uralják a káoszt. Pszichológiai kísérletek, amelyek azt bizonyítják, hogy a tudatalattink irányít minket. Figyelmeztetnek a tudósok: nem mindegy hogyan használjuk az illóolajokat.  A vízben szülés ugyanolyan biztonságos, mint a hagyományos. Kamikaze robotkukás fogja megoldani az űrszemét problémáját. Megtalálták a legmélyebb kontinentális árkot. Egyedülálló régészeti program: láthatóak lesznek a mohácsi csata hőseinek arcai.

19:00  - Szép Álmokat: Bambi

19:15 - Irodalom az Éterben: A Noszty fiú esete Tóth Marival

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református(ismétlés), Lélekműhely: Téveszmék 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding