Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 14. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gájer László atya, PPKE Hittudományi Tanszékvezetője 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: "Csak ha megértjük a világot, akkor tudunk aggódni érte. Ha már aggódunk, akkor segíteni is fogunk rajta. Ha segítünk is, azzal már mindent megtettünk a megmentéséért. " - Jane Goodall - idézetével indította a beszélgetést mai vendégem, Mongyi Mariann, a Napsugár Óvodák fejlesztő óvodapedagógusa és a Zöld Híd Környezetvédelmi Egyesület elnöke. A műsorban a környezetvédelem, környezettudatos magatartás megalapozásának fontosságáról beszélgetünk. A családi és óvodai nevelés közös feladata a felnövő társadalom környezettudatos szemléletének alakítása. Hasznos tanácsok, ötletek, linkek a szakembertől.(ismétlés)

9:00 – Ziccer: 15 éves a Sport az Esélyért Egyesület - A mai Ziccer vendége az egyesület elnöke Molnárné Gép Anikó, akivel 15 évet ugrottunk vissza az időben és elevenítettük fel azt, hogy a kezdeti időszaktól milyen út vezetett az idei születésnapi focigáláig. Tartsanak velünk!(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Kitüntetés, éremkülönlegességek, numizmatika felsőfokon, Rácz-Fodor Mihállyal és Nagy-Tóth Dezsővel beszélgettünk. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Kiskunhalasi Csoportja több, mint 50 éve jött létre. Alapítója és elnöke Rácz-Fodor Mihály, aki irigylésre méltó kitartásával, odaadásával olyan alapot teremtett az éremgyűjtésben, ami az országban is egyedülálló. Munkásságát Budapesten kitüntessél díjazták. Nagy-Tóth Dezső a kiskunhalasi csoport titkára a római kori pénzek szerelmese, olyan egyedülálló érméket mutat be, ami a laikusokat is gyűjtővé teszi. Mihály nemcsak az éremgyűjtésben, hanem Kiskunhalas történelmében és kulturális életében is jelen van és volt, a beszélgetésből izgalmas részletek derülnek ki. (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Honti Irén evangélikus lelkésznő a 2019-es díjazottja a Bátorság az egyházért kitüntetésnek. Kevés ilyen elkötelezett és missziói lelkületű lelkész van, mint Honti Irénke a kiskunhalason szolgáló evangélikus lelkésznő. Hosszú évek óta, mosolyogva, örömöt és békét hirdetve segít lélekben, s ha kell ruhával, étellel a rászorulóknak. Kórházi látogató, önkéntes segítő a kiskunhalasi börtönben, a tranzit zóna menekültjeinek állandó segítője a Református Szeretetszolgálat keretében. És még sok-sok más terület, ahol reményt visz a reménytelenségbe, békét a békétlenségbe, és ami tőle telik, javakat a nélkülözésbe. Nem véletlen, hogy ebben az évben ő kapta meg, a Bátorság az egyházért kitüntető elismerést! Hallhatjuk beszámolóját a díjátadásról, munkájáról. Ezeken kívül mesél nekünk egy több napos, rendkívül izgalmas augsburgi nemzetközi konferenciáról, melyben az együtt Európáért mottó keretében közel 30 éve dolgoznak egyházi és civil szervezetek. Feltétlen tartsanak velünk, és ezúton is gratulálunk Irénkének ehhez a szép díjhoz! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Még mindig Faust. Johann Wolfgang von Goethe költeményének első része képezi a librettó alapját, de igazából nem Faust a főszereplő, hanem Margit. Eredetileg Marguerite is az opera címe. Már a bemutató sikeres volt – elsősorban a Mefisztót alakító Émile Balanquénak köszönhetően –, majd gyakorlatilag Franciaország nemzeti operájává nőtte ki magát a darab. A francia nagyopera elemei mind megtalálhatók benne: tömegjelenetek, balett, irracionális elemek. Zeneileg a franciák németesnek, a németek pedig franciásnak tartják. Hangvétele erősen lírai, nem találkozunk benne olaszos, nagyerejű, szenvedélyes, drámai képekkel. A vallásos témájú epizódoknál viszont valódi ihletett magasztosságot érezhetünk. Magyar premierje 1863. szeptember 2-án volt. Játszódik egy német városban, a XVI. században, valamint Mefisztó birodalmában.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A rút kiskacsa

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Téveszmék 1. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A párizsi front