Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 15. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Habsburg-Lotaringiai Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Honti Irén evangélikus lelkésznő a 2019-es díjazottja a Bátorság az egyházért kitüntetésnek. Kevés ilyen elkötelezett és missziói lelkületű lelkész van, mint Honti Irénke a Kiskunhalason szolgáló evangélikus lelkésznő. Hosszú évek óta, mosolyogva, örömöt és békét hirdetve segít lélekben, s ha kell ruhával, étellel a rászorulóknak. Kórházi látogató, önkéntes segítő a kiskunhalasi börtönben, a tranzit zóna menekültjeinek állandó segítője a Református Szeretetszolgálat keretében. És még sok-sok más terület, ahol reményt visz a reménytelenségbe, békét a békétlenségbe, és ami tőle telik, javakat a nélkülözésbe. Nem véletlen, hogy ebben az évben ő kapta meg, a Bátorság az egyházért kitüntető elismerést! Hallhatjuk beszámolóját a díjátadásról, munkájáról. Ezeken kívül mesél nekünk egy több napos, rendkívül izgalmas augsburgi nemzetközi konferenciáról, melyben az együtt Európáért mottó keretében közel 30 éve dolgoznak egyházi és civil szervezetek. Feltétlen tartsanak velünk, és ezúton is gratulálunk Irénkének ehhez a szép díjhoz! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Még mindig Faust. Johann Wolfgang von Goethe költeményének első része képezi a librettó alapját, de igazából nem Faust a főszereplő, hanem Margit. Eredetileg Marguerite is az opera címe. Már a bemutató sikeres volt – elsősorban a Mefisztót alakító Émile Balanquénak köszönhetően –, majd gyakorlatilag Franciaország nemzeti operájává nőtte ki magát a darab. A francia nagyopera elemei mind megtalálhatók benne: tömegjelenetek, balett, irracionális elemek. Zeneileg a franciák németesnek, a németek pedig franciásnak tartják. Hangvétele erősen lírai, nem találkozunk benne olaszos, nagyerejű, szenvedélyes, drámai képekkel. A vallásos témájú epizódoknál viszont valódi ihletett magasztosságot érezhetünk. Magyar premierje 1863. szeptember 2-án volt. Játszódik egy német városban, a XVI. században, valamint Mefisztó birodalmában. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Bambi

19:15 – Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Téveszmék 2. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A párizsi front