Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 16. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Beke Csilla, tanár, mentálhigiénés szakember, biblio - és pszichodráma vezető 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! -   Kohi-Pál Eszter - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: A Szilády cserediákjai búcsúznak, Rushil Khajanchi Indiából, An-Sofie Desmet Belgiumból érkezett városunkba. Közel három hónapot töltöttek városunkban, a Szilády diákjai között Rushil és An-Sofie. Az AFS keretein belül érkeztek, segítő tanáruk Rakonczay Norbert angol-német szakos tanár volt az életben is, riportunkban is. Megismerjük miért is hazánkat választották, milyen is az élet saját hazájukban. Természetesen mesélnek a barátságokról és élményekről is, amelyet itt kaptak. Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Kitüntetés, éremkülönlegességek, numizmatika felsőfokon, Rácz-Fodor Mihállyal és Nagy-Tóth Dezsővel beszélgettünk. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Kiskunhalasi Csoportja több, mint 50 éve jött létre. Alapítója és elnöke Rácz-Fodor Mihály, aki irigylésre méltó kitartásával, odaadásával olyan alapot teremtett az éremgyűjtésben, ami az országban is egyedülálló. Munkásságát Budapesten kitüntessél díjazták. Nagy-Tóth Dezső a kiskunhalasi csoport titkára a római kori pénzek szerelmese, olyan egyedülálló érméket mutat be, ami a laikusokat is gyűjtővé teszi. Mihály nemcsak az éremgyűjtésben, hanem Kiskunhalas történelmében és kulturális életében is jelen van és volt, a beszélgetésből izgalmas részletek derülnek ki. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Szöllősy Heléna gyógynövények, gyomnövények szakértője mesél

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: A drónok forradalmasíthatják a városi közlekedést. Az amerikai gazdag srácok hazudnak a legtöbbet.  Az emberek még akkor is megosztják az álhíreket, ha tudják, hogy nem igazak.  Miért érezzük hol lassúbbnak, hol gyorsabbnak az idő múlását? Milyen hatása van az elszigeteltségnek. Még a vakok agyának is jót tesz a fény. Drámai módon változtatja meg az agy szerkezetét a fogamzásgátló tabletta. Eredményes kísérletek folynak a hasnyálmirigyrák gyógyításában. Egyre kisebbek lesznek a madarak a klímaváltozás miatt. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Nagyváradi Erzsébet a Sztárportréban! „Nagyon fontos, hogy az emberek nevessenek, de szükség van a mély tartalomra is, olyan érzésekre, amik után úgy jönnek ki a színházból, hogy katarzisuk van. Például van egy olyan előadás (Szabó Magda: Agyigo) ami annyira katartikus, és annyira mélyen megrázó, hogy utána meg szoktam várni a közönséget, egyenként megölelem őket, és a nyakamba borulva szoktak még percekig sírni.” (forrás: sztarportre.hu)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:Bambi

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Téveszmék 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A párizsi front