Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 10. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Jelenczki István, képzőművész, filmrendező, fotográfus, az MMA tagja  1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel –Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Szakmaszimatoló nap a Sziládyban! December 7-én, szombaton ismét mozgalmas nap volt a Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégiumban. Egyetemek, főiskolák, különböző szakmák és hívatások képviselői látogattak ide azért, hogy a végzős és 11. évfolyamos hallgatóknak segítségükre legyenek a továbbtanulás és az életpálya kiválasztásában. Ez minden diák nagy, személyes és sürgető felelőssége, ezért (is) hasznos a tapasztalatok, ismeretek megosztása. Az intézmény igazgatóhelyettese, Szabó Ferenc tanár úr osztja meg velünk a szervezés és megvalósítás során szerzett tapasztalatait! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Nagyváradi Erzsébet a Sztárportréban! „Nagyon fontos, hogy az emberek nevessenek, de szükség van a mély tartalomra is, olyan érzésekre, amik után úgy jönnek ki a színházból, hogy katarzisuk van. Például van egy olyan előadás (Szabó Magda: Agyigo) ami annyira katartikus, és annyira mélyen megrázó, hogy utána meg szoktam várni a közönséget, egyenként megölelem őket, és a nyakamba borulva szoktak még percekig sírni.” (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Kaszap Bianka számol be, mint friss közgazdász HR-es diplomás

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: A drónok forradalmasíthatják a városi közlekedést. Az amerikai gazdag srácok hazudnak a legtöbbet.  Az emberek még akkor is megosztják az álhíreket, ha tudják, hogy nem igazak.  Miért érezzük hol lassúbbnak, hol gyorsabbnak az idő múlását? Milyen hatása van az elszigeteltségnek. Még a vakok agyának is jót tesz a fény. Drámai módon változtatja meg az agy szerkezetét a fogamzásgátló tabletta. Eredményes kísérletek folynak a hasnyálmirigyrák gyógyításában. Egyre kisebbek lesznek a madarak a klímaváltozás miatt.

19:00  - Szép Álmokat: A kék madár

19:15 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: A hiánymotiváltság tünetei 4. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka