Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 09. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Hajna Ákos, a budapesti Szent József Gimnázium igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Mike Árpád jogász hallgatóval beszélgetünk. Árpád a legmotiváltabb és lelkesebb egyetemistaként dolgozó férfi, akivel az elmúlt években riportoztam. Amíg a középiskolában nem erőltette túl a tanulást, kivéve természetesen a felvételi tárgyait, az egyetemen néhány hónap alatt az eminensek közé küzdötte magát. Talán a nagymama kérése is segített ebben, aki a fizetős iskola költségeiben avval a feltétellel segített, ha nincs bukás és semmi tárgyal nem lesz elmaradva az unoka. És valahogy belejött Árpi a tanulásba, pedig a jog kemény terület! Olyannyira, hogy így 5-öd évben az eredménye után már csaknem 75%-át az egyetem fizeti a tandíjának. Elképesztő energiával tanul és már a szakmában dolgozik és tapasztal. Az elején közel 2 és fél évig az RTL klub televíziós csatornánál dolgozott az egyetem mellett, hogy a költségeit tudja fedezni. Rengeteg erőt, élményt és természetesen élettapasztalatot köszönhet ennek az időszaknak! Feltétlen tartsatok velünk ebbe a beszélgetésbe, garantáltan energiafeltöltő lesz!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: A hangszerek királynője. Igen, az orgonáról van szó; fenséges, hangjában és megjelenésében egyaránt tiszteletet parancsoló instrumentum. Az évek azonban a "királynőt" is megviselték, itt, Kiskunhalason is. A szép hangú, díszes, értékes hangszert most értő kezek szedték apró darabokra, azért, hogy a magas életkor és a sok használat okozta hibák eltűnjenek. Várhatóan a jövő évben régi szépségét visszakapva, ereje teljében szólal majd meg. Varga László orgonaépítő mester szakértelme és hivatástudata garantálja, hogy nem fogunk csalódni! Hallgassanak minket, és adják tovább rádiónk jó hírét! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Mozgáslehetőség, közösségi élmények, zenei élmény - beszélgetés Mándity Lászlóval

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Magyar űrhajós repülhet a nemzetközi űrállomásra. Először sikerült megmérni egy kék bálna pulzusát. Alig 2 grammos a világ legkisebb madara. Agyi fejlődési nehézséget okozhatnak az okoskészülékek a gyermekeknél. Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját. Váratlan összefüggést találtak az érettségi eredmény és a reggeli között. Napi 15 perccel több séta berobbantaná a világgazdaságot.  Először hajtottak végre robotasszisztált agyműtétet. Magyar fizikusok találhatták meg az ötödik erőt. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban: Edvin Marton. „8 és 10 évesek a fiaim, nagyon szeretnek sportolni. Egy picit zenélnek is, de leginkább teniszeznek, és versenyeznek is. Ami a legfontosabb, és ezt mindig mondom nekik, hogy szeressék az embereket, és próbálják meg azt átvinni, amit a legjobban szeretnek. Azzal foglalkozni, és azt a legjobban csinálni! Apukám mindig arra tanított, és én is ezt vallom, hogy megszállottnak kell lenni abban, amit csinálsz." "Evgeni Plushenko is mondta nekem, hogy amikor ő kimegy az olimpiára, nem a többieket figyeli, hanem a saját teljesítménye fontos, hogy a legjobbat hozza ki magából. Ugyanígy, amikor a fiaim kimennek a teniszmeccsre, saját magukra koncentrálnak. Tisztelik és szeretik az ellenfelet, hiszen nélküle nem is lehetne meccs, viszont az a legfontosabb, hogy a saját képességeiket maximálisan tudják hozni.” (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A kék madár

19:15 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hiánymotiváltság tünetei 4. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka