Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 08. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Dobos László, közgazdász, szociológus, a jászok Egyesülete elnöke

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7:00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Zöld energiát mindenkinek! - A Wagner Solar Hungária szakértőivel beszélgetünk. A Zöld energia iparban közel 17 éve működő tapasztalt cég kereskedelmi vezetőjével Házi Ádámmal és a kecskeméti telephely vezetőjével Demeter Lászlóval beszélgetünk. Sokat változott fejlődött ez a terület az elmúlt években. Megismerjük segítségükkel, mi a napkollektor, miért népszerűbb ma a napelem, és mi is az a hőszivattyú. A cég roadshow-k keretében is igyekszik népszerűsíteni a zöld energia felhasználás és az öko lábnyom csökkentését, mely pénztárcakímélő is lehet egyben. Egy átlagos lakás 1-1,5 millió forinttal már napelemet létesíthet, kb. ugyanennyiért hőszivattyút, s a kettő egyben, akár kinullázhatja a rezsiköltséget! Nyilván a szakértelem és megbízható cég választása rendkívül fontos, hisz ha nem jók a számítások, vagy a kivitelezés, az örömből üröm lehet hamar! A lakosság számára több nagyon kedvező pályázati lehetőség is van a zöld energia bevezetésére a háztartásba. Védjük a földet és kíméljük a pénztárcát egyben. Úgy tűnik ez nem lehetetlen! Feltétlen tartsanak velünk, ebbe a rendkívül fontos témába! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Amikor a mezőgazdasági munka befejeződött, az asszonyok munkaidejüknek jelentős részét fonással töltötték. November második felében kezdődött a fonás, és gyakran farsangig tartott. Tilos volt azonban fonni az egyházi és népi ünnepeken, jeles napokon, így Borbála, Luca napján, Karácsony két napján. A fonóban beszélgetés, énekszó, játék mellett jobban ment a munka, és ez volt a társas összejöveteleknek, a népköltészet megszólaltatásának, a népdaléneklésnek egyik fő alkalma. A magyar szerelmi líra jelentős része is a fonókhoz kapcsolódott, a maskarázás, alakoskodás természetes "színpada" is a fonó volt. Népszokások, téli zenék a Klasszikusok órájában.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: A kék madár

19:15 – Irodalom az éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Kommcast: Ismét jelentkezik a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és Médiatudományi Tanszékének rádiós magazinja, melyben egy igazi szegedi kommandós lesz a vendégünk, továbbá megismerkedhet az utólagos cenzúra munkájával, megtudhatja milyen, ha a tánc az életet jelenti, vagy éppen a testépítés, de marad időnk arra is, hogy ismerkedjünk kicsit a gyermekszínházzal. Tartsanak velünk ismét!

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A hiánymotiváltság tünetei 3.  3.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka