Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 20. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Nádasdy Borbála 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Balogh Gábor: A medve is ember (Lazi Könyvkiadó 2019.) 1989, Székelyföld, Románia. A diktatúra legsötétebb éve. Almási Levente székely vadőr sosem akart hős lenni. Ő csak élni akart tisztességesen, ember módjára. De nem hagyták. Mikor öccsét egy Nicolae Ceausescu által megsebzett medve megöli, bosszút esküszik. Ha a vezér legközelebb az ő területére jön medvére vadászni, lelövi! Ám a merénylet balul sikerül, és Leventének menekülnie kell. Most már őrá vadásznak. Először a Kárpátok rengetegében, majd egy másik, nem kevésbé veszedelmes vadonban, Bukarestben. Minden erejére, bátorságára, na meg a székely furfangra is szüksége van, hogy túlélje az ellene indított hajtóvadászatot. Jó és rossz emberek keresztezik útját. És medvék, melyeket annyira tisztel és szeret. Még Bukarestben is rátalál egy kedves rab medvére. Van-e szabadulás reménytelen helyzetéből? Van-e még visszaút az imádott Székelyföldre, szeretett erdei és medvéi közé? Van-e fikarcnyi esélye a kisembernek a hatalom fogaskerekei között? Sikerülhet-e mégis bosszút állnia? Levente észrevétlenül részesévé válik a történelemnek, szürke, ám nem jelentéktelen szereplőjévé, bár erről senkinek sem mesél. Mert ő tényleg nem akart hős lenni. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00Ziccer: Őszi bajnok a KFC! Sportmagazinunkban a Faddikorr - Kiskunhalasi FC U19-es csapatának vezetőedzője, Kuhn Róbert a vendég. 11 mérkőzés, 10 győzelem és 1 döntetlen. Ez a csapat mérlege az ősz folyamán. Nagybetűs CSAPAT, magabiztos győzelmek, kitűnő védelem. De hogy mi áll még a siker hátterében? Ez derül ki a mai Ziccerből. Tartsanak velünk!

11:00 – Jóllét:"Az étel íze a sótól, az ember íze a szótól lesz zamatos." - Péterné Sztanik Nikolettel beszélgetünk. Persze nem mindegy, hogy mi az az étel, és mennyi az a só. Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnő a gyermekek és fiatalok étkezési szokásairól, a gyümölcsök, zöldségek fontos szerepéről, és az energiaitalok káros hatásairól beszél. Higgyék el, megéri meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Gór Nagy Mária a Sztárportréban! "Jó kis kudarcot kívánok! Hogy miért? Mert a sikerből az ember nem tud építkezni. A sikert természetesnek vesszük. Aki a kudarcból feláll, és vissza tudja magát tornázni, abból lesz valaki. Volt az életemben olyan, amikor magánemberként annyira megzuhantam, hogy mire a színpadra kellett állni, nem tudtam magam rendbe rakni. Főszereplő voltam egy darabban, amit ráadásul miattam vettek elő, és rossz voltam benne. Nem tudtam túltenni magam a problémámon. Megérdemelten megkaptam a magam rossz kritikáját, és tudtam, hogy tényleg rossz voltam. Ez egy hosszan tartó, 3 hónapos mélypont volt. De abból is felálltam. Nagyon sokat segít a sport, mert az egy mentális detoxikáció is. Amikor a legmélyebben vagyok, a hit az ami segít felállni. Minden kudarc olyan, hogy abból vagy fölállsz, vagy nem - és ez eldönti az alkalmasságot."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Juma kutyaiskola - Szabó Judit és Mankovics Márton, a két alapító a vendégünk. Érdekes emberek magazinunkban a Juma kutyaiskola két alapítója és egyben oktatója a vendégem, Szabó Judit, Mankovics Márton és gyönyörű kis lányuk. Judit és Marci elmesélték hogyan indultak el ezen az úton, honnan jött az igen sikeres kutyaiskola ötlete. Beszélgettünk arról is, hogy rengeteg filmbe tréningeztek kutyákat, macskákat, birkát, lámát és még egy legyet is. Elérhetőségük, ahol bővebb információkat találnak a tanfolyamokról: http://www.jumakutyaiskola.hu/  Tartsanak velünk!

19:00 – Szép Álmokat: 1001 éjszaka meséi - Az ébenfa ló

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Tót atyafiak

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A hiánymotiváció és a fejlődésmotiváció 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - Az aranyember