Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 29. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fegyó Béla, ráckevei festőművész 1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A TEKÓ frissen átadott Sportcentrumáról kérdeztük Téglás László igazgatót. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium egy csodálatos építménnyel bővült néhány hete. Az új sportcentrum terve közel két éve fogalmazódott meg, meséli az igazgató. Sok tervező munka előzte meg az idén szeptemberi átadást. A felüljáróról jól látható szép modern intézmény leginkább a diákok mindennapos testnevelésében nyújt segítséget, különösen is a különleges sportok számára. Bowling pálya, spinning bicajok, kondi gépek, és a lista még nem teljes, meséli az intézmény vezetője. Testnevelőink igyekeztek a diákok igényeit figyelembe véve kialakítani az eszközparkot, nyilatkozta riportunkban. Amint beáll a használati rend az iskolában, tervek vannak a város számára is kinyitni az új és izgalmas sportolási lehetőségeket! Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban: Takács Nikolas! Hosszabb Los Angelesi tartózkodás után újra itthon! Takács Nikolas: "Az én lelkemnek szükséges az, hogy lássak, tapasztaljak, nem elég az online világ. Nálam ez az egész Amerika történet gyermekkorban kezdődött. Vágytam arra, hogy személyesen is találkozhassak azzal a zenével, zenészekkel." Nikolas az elmúlt hónapokban egyrészt igyekezett felfedezni a környéket, ahol élt (Panorama City városrész - Hollywood belvárosától 20 percre) másrészt zenészekkel próbált kapcsolatba kerülni, akik sokszor nagyon nyitottak voltak erre. Nikolasnak évek óta van egy ottani mentora is, aki segít amiben tud. "Aki követett engem januártól, az láthatta, hogy a közösségi oldalon a rajongóim számára igyekeztem mindig elmondani, hogy ők mennyire fontosak nekem. Nem akartam, hogy azt érezzék, hogy elmentem egy másik világba, és ennyi volt... Nagyon jó tanulópénz volt nekem Amerika, mert láttam, hogy az ottani zenészeknek ugyanúgy nem könnyű. Én már megkaptam az élettől azt az ajándékot, hogy abból élhetek itthon amit a legjobban szeretek." Nikolas idén már itthon lesz, és a jövőre nézve is azt tervezi, hogy rövidebb időszakokat tölt csak majd távol. Az énekes a magánéletével kapcsolatban azt is elmondta, hogy éppen otthonteremtésben van, és mivel a jövőben aktívabb közösségi életet tervez, egy budapesti lakásba költözik.  (Takács Nikolas 33 lemezbemutató koncert december 21. 20:00 Budapest Music Center.) (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Az AFS cserediák programról mesél Juhász Tímea területi vezető, Juhász Döme sziládys és Çagdaş Çaglar török diák

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. Illyés Gyula Puszták népe (Az alábbi szöveg forrása: Varga Zsuzsanna: Házi dolgozatok könyve – A 20. század irodalmából 59-61. old. – Szerk.: Maczák Edit – ITEM Könyvkiadó) Illyés Gyula már ifjú korától kezdve sikeres költő, de legfőbb művei mégis azok a prózai írások, amelyekben sajátosan és igen költői nyelven elegyíti az önéletrajzot, a társadalomrajzot, a regényes emberábrázolást és a nép, a „puszták népé”-nek igazát kifejtő publicisztikát. A társadalmi mélységeket feltáró és politikailag vádló művei közt kétségtelenül az irodalmi fő mű a Puszták népe (1936). Ez a könyv annak az évtizednek talán a legnagyobb hazai könyvsikere volt.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: A New York-i központi vasúti pályaudvar radioaktívabb, mint egy atomerőmű. Lezajlott az első csak női űrséta. Speciális szkafanderben térhetnek vissza a NASA űrhajósai a Holdra. Sikeresen landolt a világ leghosszabb útját megtevő kereskedelmi repülőjárat. Hirtelen összezsugorodott az ózonlyuk. Stresszt okozhat a zaj, egyre fontosabb az ellene való védekezés. Új eljárással teszik láthatóvá a rákos sejteket. Magyar rákdiagnosztikai program segíti a kezelést. Úttörő változás jön a vesekőműtétekben. A gyorsjárású emberek nemcsak fizikailag, agyilag is fittebbek.

19:00  - Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:15 - Irodalom az Éterben: James Herriot: Egy állatorvos történetei

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés), Lélekműhely: A csúcsélmény 1.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Tizenhárom rejtély