Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 19. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gulyás József, közgazdász

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A XXI.századi női szerepek - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó a vendégünk. Milyen szerepeknek, elvárásoknak kell megfelelnie a XXI.század hölgyeinek? Történelmi visszatekintés és a jelenkor kihívásai, szerepei. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Védőnők az élet sűrűjében. Mai adásunkban egy mindenki által ismerni vélt hívatás rejtelmeibe kalauzoljuk el hallgatóinkat; ez pedig a védőnői munka. Két fiatal hölggyel beszélgetünk, Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel, és Oláh Zsófiával, aki az SZTE negyed éves hallgatója. Mindketten elkötelezettek választott hívatásuk felé, de még inkább a gyermekek és családok irányába, ahol számos helyen van szükség tanácsaikra. Fogadják adásunkat szeretettel! (ismétlés)

10:00- Mongying show (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Létezik környezetbarát csomagolás? - Rózsa Ferenc, a Poly-Pack Kiskunhalas Kft. ügyvezető igazgatója a vendégünk. A kérdésre a választ 153-Lélekmód magazinunkban kaphatják meg hallgatóink, méghozzá egy kiskunhalasi vállalkozás jóvoltából! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Johann Wolfgang von Goethe költeményének első része képezi a librettó alapját, de igazából nem Faust a főszereplő, hanem Margit. Eredetileg Marguerite is az opera címe. Már a bemutató sikeres volt – elsősorban a Mefisztót alakító Émile Balanquénak köszönhetően –, majd gyakorlatilag Franciaország nemzeti operájává nőtte ki magát a darab. A francia nagyopera elemei mind megtalálhatók benne: tömegjelenetek, balett, irracionális elemek. Zeneileg a franciák németesnek, a németek pedig franciásnak tartják. Hangvétele erősen lírai, nem találkozunk benne olaszos, nagyerejű, szenvedélyes, drámai képekkel. A vallásos témájú epizódoknál viszont valódi ihletett magasztosságot érezhetünk. Magyar premierje 1863. szeptember 2-án volt. Játszódik egy német városban, a XVI. században, valamint Mefisztó birodalmában.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A tündérsíp

19:15 – Irodalom az Éterben: Fekete István: Téli berek

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Viktor Emmanuel Frankl az emberről  1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád