Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 18. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gránicz Tamás, a budapesti Wesley János Gimnázium igazgatója igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A családon belüli visszaélések megelőzése. Család: a melegség, meghittség, elfogadás és biztonság vágyott helye. Sajnos azonban vannak személyek, gyakran egészen kicsi gyermekek is, akik számára a legrettegettebb helyek egyikévé képes válni. A szülői felelősség kérdéseiről, a bajok megelőzéséről és orvoslásáról is beszélgetünk Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel. Fogadják adásunkat szeretettel! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Fény derülhet a 2000 éves papirusztekercsek titkára, egy részecskegyorsító segíthet megfejteni. Nem jó ötlet, hogy egy másik bolygóra költözünk, egy friss a fizikai Nobel-díjas tudós szerint.  Lenyűgöző videók mutatják, milyen gyors a fénysebesség. Egy tanulmány szerint tovább él, akinek kutyája van. Naponta pár szál cigaretta elszívása is elég ahhoz, hogy tönkretegyük a tüdőnket. Egy alkalmazás fotó alapján megmondja a szembetegséget. Őssejt-transzplantációval visszafordítottak egy autoimmun betegséget. Robot segítségével sikerült újra megmozdítani egy lebénult beteget. Okos fehérbot segíthet a látássérülteknek. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Koós János

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató:A XXI.századi női szerepek - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó a vendégünk. Milyen szerepeknek, elvárásoknak kell megfelelnie a XXI.század hölgyeinek? Történelmi visszatekintés és a jelenkor kihívásai, szerepei. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Kertész leszek, fát nevelek... Nagy Máté kedvenc hobbijáról vall. Mátéval és anyujával riportoztunk egy manapság szokatlan diák hobbiról, a kertészkedésről. Apu is csinálta, megtetszett és először csak keveset, ma már igen sok mindent magam is kertészkedek - meséli Máté. Nagyon örülök, hogy ez a hobbija, vallja meg anyukája Adri. Így sokkal többet van friss levegőn, nyugodtabb, felelősségteljes lett és a mobil is csak ritkán kerül a kezébe. Nyáron magától ébred a korai órákban és megy locsolni - hisz akkor logikus. Nem mindennap hallotok ilyesmit, feltétlen tartsatok velünk riportunkba a részletekért! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A tündérsíp

19:15 - Irodalom az éterben: Fekete István: Téli berek

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Tapasztalat, értelem és hit egységének lehetséges elakadása és annak a következménye  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád